Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 π.μ.. Δικάζονται μετά από 6 συνεχείς αναβολές η Χρυσαυγίτισσα υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη και δύο ομοϊδεάτες της,για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο.Η ίδια – που δήλωνε πως πάσχει από ψυχικές διαταραχές για να πετύχει προηγούμενες αναβολές ενώ έχαιρε άκρας υγείας στα δικαστήρια μόνο όταν άλλοι συγκατηγορούμενοί της ζητούσαν αναβολές ή όταν δικηγόροι τους δήλωναν «κώλυμα» να παραστούν - είναι κατηγορούμενη και σε άλλη δίκη που έπεται για επιθέσεις εναντίον στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης έχει καταγγελθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης Χρυσαυγίτιστισσας σε σειρά επιθέσεων και προπηλακισμών εναντίον μεταναστών, κατοίκων της περιοχής και μελών οργανώσεων της αριστεράς.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου. Ενός δικτύου Ανοιχτών Αντιφασιστικών Πρωτοβουλιών παντού. Απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους – ντόπιους και μετανάστες – που βρίσκονται χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να υπερασπίσουν τη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπειά τους. Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική,προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους λαϊκούς αγώνες και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Να αποκρούσουμε την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία»,του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, που ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα του ρατσισμού.
Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή που τρέφει το απεχθές ναζιστικό δηλητήριο, επιχειρώντας να εξισώσει τη φασιστική βία με την κοινωνία που αντιστέκεται.
Να επιβάλλουμε τον τερματισμό της ατιμωρησίας των νεοναζί και της προκλητικής ασυλίας και ανοχής τους από την Αστυνομία.
Απαιτούμε την καταδίκη των ενόχων φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων που γίνονται απροκάλυπτα στο φως της ημέρας με τη βούλα της Χρυσής Αυγής, καθώς και την άρση της ασυλίας των Χρυσαυγιτών βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις. Εχθρός μας είναι η μνημονιακή εξαθλίωση που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα. Είναι η ρατσιστική και φασιστική βία και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από εξίσου αντίξοες συνθήκες με όλο τον υπόλοιπο λαό.
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: