Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.ΡΑΛΛΗ

Αναδημοσίευση από http://athens.indymedia.org/
Μαζική συγκέντρωση πακιστανών διαδραματίστηκε χτες το βράδυ μπροστά από το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα, επι της Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω. Γύρω στις 9μμ οι συγκεντρωμένοι ήταν 250 άτομα περίπου, έκλεισαν το ένα ρεύμα της Π. Ράλλη και στη συνέχεια εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σε ελάχιστο χρόνο η συγκέντρωση μαζικοποιήθηκε για να φτάσει γύρω στις 9.45μμ στα 1000 περίπου άτομα. Ο λόγος της συγκέντρωσης (βασιζόμενοι στις επί τόπου μαρτυρίες και με δεδομένη τη δυσκολία επικοινωνίας με τους συγκεντρωμένους) αφορούσε το κλείσιμο της υπηρεσίας εξυπηρέτησης αλλοδαπών και την αδυναμία -χωρίς να υπάρχει άλλη εναλλακτική διαδικασία- της ανανέωσης των καρτών νομιμοποίησής τους. Στο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που ανακοινώνεται η συμφωνία της διεύθυνσης του κολαστηρίου με τους συγκεντρωμένους για ραντεβού ανανέωσης των καρτών τους την ερχόμενη Τρίτη.
Η συγκέντρωση αυτή θύμισε τα συνεχόμενα κλεισίματα της Π. Ράλλη από μετανάστες και αλληλέγγυους το φθινόπωρο του 2008. Οι απάνθρωπες συνθήκες που επέβαλε η διαδικασία ανανέωσης και έκδοσης καρτών νομιμοποίησης στην συγκεκριμένη υπηρεσία (και όχι μόνο) και η δολοφονία δύο μεταναστών από την αστυνομία σε μια επιχείρηση διάλυσης της “υπερδιογκωμένης” τους παρουσίας στην ουρά αναμονής, είχαν οδηγήσει σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, κλεισίματα της Π. Ράλλη και πορείες.
Πάντως, στο προκείμενο, η συγκέντρωση αφορούσε μόνο πακιστανούς. Επιπλέον, η εμπειρία μας γύρω από χειρισμούς της διεύθυνσης του κολαστηρίου έχει καταδείξει ότι εκείνο που επιδιώκει είναι η άμεση εκτόνωση τέτοιων καταστάσεων και η μετάθεσή τους σε διαδοχικά ραντεβού στα οποία οι ανθρωποφύλακες είναι κατά κόρον ασυνεπείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: