Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αναδημοσίευση από το http://www.tvxs.gr/

Την ώρα που η συζήτηση για τους μετανάστες στη Γερμανία έχει ανάψει και παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μία άνοδος του αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμικού κινήματος στη χώρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει πως το «μοντέλο μίας πολυπολιτισμικής Γερμανίας απέτυχε εντελώς».

Την παραπάνω δήλωση την έκανε μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής του κόμματός της στη Βαυαρία Χορστ Σίχοφερ (CSU) είχε δηλώσει ενώπιον του ίδιου κοινού: «Εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε υπέρ του γερμανικού πολιτισμού και κατά του πολυπολιτισμικού. Το πολυπολιτισμικό έχει πεθάνει».

«Η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο, η Μέρκελ εντούτοις επισήμανε: Δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα», τόνισε η Μέρκελ. «Ωστόσο η χώρα χρειάζεται ξένους με εξειδικευμένες γνώσεις παρότι καταρτίζει γερμανούς ανέργους», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης». «Αυτό μας κοστίζει 1% της ανάπτυξης», πρόσθεσε και συνηγόρησε υπέρ «μιας μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: