Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας, σε σύσκεψη καταστηματαρχών της περιοχής τέθηκε το ζήτημα να πληρώσουν μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κάνουν περιπολίες στην πλατεία και να την αδειάσουν από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο εκεί. Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν την εξέλιξη «πολύ επικίνδυνη», καθώς με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ», κάνοντας λόγο για «περιπολίες που ασκούν αυτοδικία, οι οποίες θα αποτελούν ένα είδος λαϊκής πολιτοφυλακής».

Παράλληλα, άλλη καταγγελία για την πλατεία Καραμαλάκη, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Αμερικής, αναφέρει ότι σε συγκέντρωση των κατοίκων από άτομα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίχτηκε ότι για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί σεκιούριτι. Ανάλογη πρόταση είχε εκφράσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής στον τ/σ Alter, υποσχόμενος ότι θα καθαρίσει τις πλατείες με έμμισθους σεκιουριτάδες από την παράταξή του.

Όπως διατείνονται, μάλιστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, μέχρι στιγμής έχουν «απελευθερώσει» 2 πλατείες: του Αγίου Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής και επίκειται να απελευθερώσουν άλλες 2 πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: