Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Αναδημοσίευση από www.alterthess.blogspot.com

Οι απεργοί, μετανάστες και μετανάστριες χωρίς χαρτιά, κατέλαβαν χτες το πρωί το μουσείο μετανάστευσης στο Παρίσι. Καταγγέλουν ότι ενώ στις 19 ιουνίου είχαν έρθει σε συμφωνία με το κράτος για τα κριτήρια νομιμοποίησης, ωστόσο στην πραγματικότητα όλοι και όλες οι απεργοί έχουν αποκλειστεί πρακτικά από την διαδικασία νομιμοποίησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 1800 ντοσιέ που έχουν κατατεθεί, μόλις οι 58 έχουν εγκριθεί.

Οι απεργοί, που στηρίζονται από το συνδικάτο της CGT, έχουν καταθέσει μια λίστα με 6.804 ονόματα, και ζητούν έδω και τώρα, προσωρινή κάρτα εργασίας. Την ίδια στιγμή η ηγεσία της CGT ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών καθώς αυτό άλλωστε θα έβαζε και άλλα λεφτά στα ταμεία…

Το μουσείο μετανάστευσης βρίσκεται στο παλιό υπουργείο αποικιών. Στόχος της δημιουργίας του μουσείου ήταν να δείξει πόσο η Γαλλία ωφελήθηκε (sic) από αυτούς τους πληθυσμούς αλλά και από τους μετανάστες στη συνέχεια. Η κατάληψη σήμερα θυμίζει ότι η εκμετάλλευση απλά αλλάζει μορφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: