Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΘΥΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Από tvxs.gr
 
Πογκρόμ σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη από την αστυνομία καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας-Ρέντη –Κορυδαλλού, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και φωτογραφία από τον χώρο κράτησης των μεταναστών, που έχει για πάτωμα χώμα και μια τρύπα στο ταβάνι για να μπαίνει φως.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, περίπου στις οκτώ το απόγευμα δυνάμεις από το τοπικό αστυνομικό τμήμα εισέβαλλαν σε σπίτια μεταναστών στην Οδό Αγίας Άννης, όπου με τη βία, όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ,
συνέλαβαν 35 άτομα και αφού τους ανάγκασαν να μπουν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών.
Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ μετά από μερικές ώρες η αστυνομία επέστρεψε στα σπίτι των μεταναστών για να κάνει έρευνα. «Οι αστυνομικοί έκαναν κυριολεκτικά επιδρομή, σπάζοντας και γκρεμίζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους, αναποδογύρισαν κρεβάτια έπιπλα, έσπασαν ακόμα και ξύλινες οροφές και τα ξύλινα παραπήγματα στα οποία έμεναν οι μετανάστες. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας οτιδήποτε βρήκαν μπροστά τους από χρήματα, μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου και διαπίστωσε τις συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης στις οποίες κρατούνταν οι μετανάστες.
Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «24ωρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα, ενώ αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: