Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Από το tvxs.gr
Πρωτοφανές περιστατικό σύλληψης μετά από δημοσίευση φωτογραφιών στο Facebook, που δείχνουν περιστατικά αστυνομικής βίας στις εκδηλώσεις επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έλαβε χώρα στην Κέρκυρα. Στον συλληφθέντα, Αλέξανδρο Χονδρογιάννη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες "διασποράς ψευδών ειδήσεων" που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας, παραβίασης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων και έργω εξύβρισης. Ο κ. Χονδρογιάννης, μιλώντας στο tvxs.gr, σχολιάζοντας την σύλληψή του είπε ότι «έχει διεξαχθεί μέσα στο πλαίσιο φαινομένων λογοκρισίας των τελευταίων ημερών».
Το χρονικό της σύλληψης

Τα μικρής έντασης επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του αριστερού χώρου ήθελαν να εμποδίσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του πολέμου στην Κέρκυρα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ο Θεόδωρος Μπούκας, κυβερνήτης του ελληνικού πλοίου για την Γάζα το 2010, αντιστάθηκε παθητικά, όπως περιγράφει στο tvxs.gr, στην προσαγωγή του από τους αστυνομικούς. «Έφαγα τόσο ξύλο, που ακόμη κουτσαίνω», δηλώνει. Τότε ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης κατέγραψε το περιστατικό μέσα από τον φωτογραφικό φακό.
Τις φωτογραφίες αυτές (παρατίθενται παρακάτω) ο κ. Χονδρογιάννης της ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook.


Το επόμενο πρωί, όπως περιγράφει ο ίδιος, χτύπησαν την πόρτα του αστυνομικοί και τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα. Εκεί του ανακοίνωσαν την σύλληψή του με τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων που μπορούν να βλάψουν το κύρος της χώρας, της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και του έργω εξύβρισης. Στην συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν πίσω στο σπίτι του, όπου μπροστά στον 4χρονο γιο του, κατέσχεσαν δυο υπολογιστές, την φωτογραφική μηχανή και μερικές συσκευές αποθήκευσης αρχείων (USB).
Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, όπως μας ενημέρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, πιθανώς να αλλάξουν. Οι τελικές κατηγορίες, με τις οποίες θα βαρύνεται ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, θα προσδιοριστούν από τον εισαγγελέα, όταν αυτός λάβει στα χέρια του την δικογραφία που θα σχηματιστεί από την προανακριτική έρευνα.

Νέο κρούσμα λογοκρισίας;

Ο κ. Χονδρογιάννης, που ήδη έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία εις βάρος του, θεωρεί ότι είναι θύμα της ίδιας πρακτικής λογοκρισίας που εφαρμόζεται τις τελευταίες ημέρες.
«Η ίδια λογοκρισία εφαρμόζεται και εδώ. Δεν θεωρώ ότι εγώ και όποιος άλλος βάζει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο έχει την εμβέλεια του Βαξεβάνη ή του κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης. Αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο σκοπός τους είναι να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Εδώ απέλυσαν δημοσιογράφους από την κρατική τηλεόραση επειδή έβηξαν, ούτε καν σχολίασαν, και αυτό ενόχλησε», σχολίασε συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: