Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Από το www.in.gr
 
Κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας και του λιμενικού πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις -μία αντιρατσιστική και αντιφασιστική και μία μελών της Χρυσής Αυγής- το πρωί της Κυριακής στη Σάμο.
Η συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη για την μη λειτουργία του κέντρου μεταναστών στη Σάμο, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα από πολίτες κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Τα μέλη της Χρυσής αυγής πορεύτηκαν ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ενώ όταν πέρασαν από την πλατεία υπήρξε ανταλλαγή συνθημάτων με τους διαδηλωτές της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
«Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά» φώναζαν οι διαδηλωτές της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής συγκέντρωσης, για να απαντήσουν οι Χρυσαυγίτες: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει».
Εξάλλου, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Μεταναστών στις 18:00 από ομάδα δράσης πολιτών για να μην χρησιμοποιηθεί το κέντρο της Σάμου ως στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: