Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΥΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Από το www.tvxs.gr
 
Μία ακόμα ρατσιστική επίθεση έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας Ελληνο-Αιγύπτιος και το «λάθος» του ήταν πως το χρώμα του δέρματός του, που είναι πιο σκούρο λόγω της αιγυπτιακής καταγωγής του. Ο 21χρονος Η.Η χτυπήθηκε άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να υποστεί μερική τύφλωση στο ένα του μάτι.
Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 12 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα 1againstracism.gr της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, o Η.Η. βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ και γύρω στις 9:30 το βράδυ κατέβηκε στη στάση απέναντι από την πλατεία Αττικής. Ήταν ο μόνος που φαινόταν ξένος απ’ όσους αποβιβάστηκαν. Κι αυτό οδήγησε στην επίθεση εναντίον του, από 3-4 μαυροντυμένους, οι οποίοι παραμόνευαν για τη «λεία τους» στη στάση. Οι αλυσίδες έπεφταν στο κεφάλι του επί πέντε λεπτά.
Σε μία προσπάθεια να ξεφύγει ο Η.Η κατευθύνθηκε προς τα αυτοκίνητα και κατάφερε να περάσει το δρόμο προς την πλατεία Αττικής. Οι δράστες δεν τον ακολούθησαν αλλά προσπάθησαν να στείλουν προς το μέρος του τα σκυλιά που είχαν μαζί τους.
Σύμφωνα με το 1againstracism.gr κάποιοι του έδωσαν χαρτομάντιλα και νερό. Ένας άλλος φώναξε την αστυνομία. Το περιπολικό τον οδήγησε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, απ’ όπου με καθυστέρηση τον πήρε το ασθενοφόρο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει βλάβη στο κεφάλι, όμως το αριστερό του μάτι ποτέ δεν θα ξαναδεί όπως παλιά.
Με το πρόσωπο γεμάτο γάζες, ο 21χρονος περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε: «Φορούσαν μαύρα, ήταν 3-4 άτομα –όλοι άντρες. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά, τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες επειδή με έβριζαν, με έλεγαν “παλιομ*λ*κ*”. Άρχισα να τους λέω ότι κι εγώ ήμουν Έλληνας αλλά δεν με άφηναν. “Έλληνας, ε;” απαντούσαν και συνέχισαν να με χτυπούν με τις αλυσίδες».
«Αισθάνομαι ότι στη χώρα μου, δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου. Η αξιοπρέπειά μου έχει καταπατηθεί, επειδή είμαι Ελληνο-αιγύπτιος» δηλώνει στο 1againstracism.gr.
«Έχω ξανανιώσει πολλές φορές ρατσισμό» σημειώνει ο Η.Η. «Ειδικά απέναντι στις αδερφές μου, επειδή φοράνε μαντήλα. Τους λένε “έχει πολλή ζέστη, γιατί φοράτε αυτό το πράγμα”; Άλλες φορές, κάποιες γυναίκες που κρατάνε τσάντα, όταν με βλέπουν τη σφίγγουν πάνω τους, γιατί φοβούνται ότι θα τις κλέψω».  
«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Αίγυπτο, αλλά δεν τους συμπεριφερόμαστε έτσι, τους αντιμετωπίζουμε σαν ισότιμους πολίτες» προσθέτει το θύμα.
Ο Η.Η. τελείωσε το ελληνικό σχολείο στο Κάιρο και τώρα σπουδάζει υπολογιστές. Πήρε την ιθαγένεια από τον πατέρα του, ο οποίος είχε ζήσει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Νιώθει πως η Ελλάδα είναι χώρα του, κι αισθάνεται αγωνία για το μέλλον, βλέποντας όλες τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών. «Άμα φύγουν όλοι οι ξένοι, αυτοί θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Και τότε θα αρχίσουν να χτυπάνε εμάς, τους Έλληνες που θα θεωρούν διαφορετικούς» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: