Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Από το www.tvxs.gr
Κρατώντας ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παράστασης «Corpus Christi» και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και «Τη Υπερμάχω», μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και ακροδεξιών ομάδων απέκλεισαν το βράδυ της Πέμπτης το θέατρο «Χυτήριο», στη σκηνή του οποίου ανεβαίνει η παράσταση.
Ο αποκλεισμός είχε ξεκινήσει από τις 17:00 το απόγευμα. Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν από νωρίς έξω από το θέατρο, καθώς υπήρχαν φόβοι για εμπρηστική επίθεση από ακραία στοιχεία.
Οι διαδηλωτές, με επικεφαλής καλόγερους, έψαλλαν θρησκευτικούς ύμνους, όπως το «Τη Υπερμάχω», είπαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν ότι ένας είναι ο αρχηγός τους «ο Ιησούς ο Ναζωραίος και όχι ο Αντίχριστος Εβραίος». Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης Λαέρτης Βασιλείου δήλωσε πως οι συγκεντρωμένοι τον απειλούν με ρατσιστικά συνθήματα και ότι θα είχαν εισέλθει στο χώρο αν δεν υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο.
Νωρίτερα χθες, ο κ. Βασιλείου βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να απολογηθεί για το αν η παράσταση παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον Χριστό, καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του «Corpus Christi» για προσβολή και βλασφημία στο Χριστό και τα Θεία, ζητώντας την ακύρωση της παράστασης.
Σημειώνεται πως οι παραθρησκευτικοί διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Πέμπτη, τονίζοντας ότι θα επανέλθουν με τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: