Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Από το tvxs.gr
Δεκάδες αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν την Τετάρτη απεργία πείνας στο Βερολίνο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους στη Γερμανία. «Έπειτα από επτά μήνες διαδηλώσεων κατά των απάνθρωπων νόμων παροχής ασύλου ξεκινάμε απεργία πείνας και θα λαμβάνουμε μόνο νερό μέχρι να ληφθούν υπόψη τα αιτήματά μας» αναφέρουν οι απεργοί του κινήματος Refugee Tent Action σε ανακοίνωσή τους.
Περίπου 30 απεργοί πείνας - Αφγανοί, Κούρδοι, Ιρακινοί, Τυνήσιοι, Τούρκοι και Αφρικανοί - ζητούν την ακύρωση του μέτρου της απαγόρευσης απομάκρυνσης από τον τόπου όπου διαμένουν και των κέντρων κράτησης, επιθυμούν την επέκταση του καθεστώτος του πολιτικού κρατούμενου και την ανάκληση των νόμων που προβλέπουν την απέλαση στη χώρα προέλευσης όσων τελικά δεν λαμβάνουν άσυλο.
Οι απεργοί έστησαν το απόγευμα της Τετάρτης μια σκηνή στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. «Ίσως να στήσουμε και αλλού σκηνές, αλλά δεν ξέρουμε πού. Δεν έχουμε σχέδια για τη συνέχεια» δήλωσε ένας από τους εκπρόσωπούς τους.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο.
Οι αιτούντες άσυλο έφτασαν στο Βερολίνο αφού διήνυσαν 600 χιλιόμετρα από το Βούρτσμπουργκ της Βαυαρίας αψηφώντας τον νόμο που τους επιβάλλει να μην απομακρύνονται από τον τόπο που διαμένουν και έχουν στήσει τις σκηνές τους σε μια πλατεία του Βερολίνου.
Τον Ιούνιο δέκα Ιρανοί ακτιβιστές του ίδιου κινήματος, που κατήγγειλαν ότι διώκονταν στη χώρα τους, είχαν επίσης κάνει απεργία πείνας. Τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών έλαβαν άσυλο ως πολιτικοί πρόσφυγες.
Το 2011 περισσότεροι από 53.300 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, σχεδόν οι μισοί σε σχέση με το 2001, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης. Όμως από τις αρχές του 2012 οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο αυξήθηκαν κατά 24% μέσα σε ένα χρόνο. Περίπου 40.200 αιτήσεις καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, έναντι 32.000 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: