Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

XANIA: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

 
Να μην επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να σηκώσουν κεφάλι. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 στην πλ. Δικαστηρίων μπροστά απʼ την Αντιπεριφέρεια.
 
Η 28 Οκτωβρίου 1940, σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα του Ελληνικού λαού κατά του φασιστικού εισβολέα. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, που συμμετείχαν στον Μεγάλο Αντιφασιστικό Πόλεμο και έχασε συγγενείς, ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις.
Για το ναζισμό, ο εχθρός είναι η διαφορετικότητα. Για πρώτη φορά στην ιστορία εκατομμύρια άνθρωποι, Εβραίοι. Πολωνοί, Ρώσοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι,, αριστεροί, άτομα με ειδικές ανάγκες και ομοφυλόφιλοι, οδηγήθηκαν στα κρεματόρια, επειδή οι ναζί είχαν αποφασίσει ότι δεν είχαν δικαίωμα να ζουν στο όνομα της «καθαρότητας» της Άριας φυλής. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής μπορεί να φοράνε τη μάσκα του πατριώτη αλλά χαιρετάνε ναζιστικά όπως οι πρόγονοι τους που έδειχναν µε το δάχτυλο αντιστασιακούς για να τους εκτελέσουν οι φονιάδες του Χίτλερ. Άλλωστε σε δημόσια δήλωσή του ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι μπορoύν τα χέρια των χρυσαυγιτών να χαιρετάνε ναζιστικά!
Οι χρυσαυγίτες βάζουν στόχο τους μετανάστες προπαγανδίζοντας ότι αυτοί φταίνε για την οικονομική κρίση όπως οι ναζί στοχοποιούσαν τους εβραίους για να σώσουν τους καπιταλιστές από την κρίση μετατρέποντας τους σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Συστήνουν φασιστικές συμμορίες, και κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες, με την ανοχή του κράτους και των κυβερνήσεων, που ανοίγουν το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ με αντιμεταναστευτικούς νόμους, επιχειρήσεις σκούπα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δήλωσαν πως θα πετάνε έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς τα παιδιά των μεταναστών, η κυβέρνηση έσπευσε να τους δώσει τα στοιχεία αυτά.
Μπροστά στους ίδιους τους καπιταλιστές βέβαια οι χρυσαυγίτες είναι υπάκουα σκυλιά. Συμφώνησαν στη Βουλή να πουληθεί η Αγροτική Τράπεζα σε εξευτελιστική τιμή και χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης να πάνε στα χέρια των τραπεζιτών ενώ φτιάχνουν "γραφείο εύρεσης εργασίας για Έλληνες" με σκοπό να νοικιάζει εργαζόμενους σε αφεντικά με μεροκάματα 16 ευρώ λες και είναι δούλοι.
Το σημαντικότερο αποτέλεσμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ήταν ότι η ηρωική αντίσταση των λαών κατάστρεψε τον φασισμό ως πολιτική δύναμη. Αν είχε νικήσει ο φασισμός, ο κόσμος θα ήταν πιο σκληρός, ακόμα πιο σκληρός απ' ό,τι σήμερα, θα επικρατούσε ο νόμος της ζούγκλας, το δίκαιο του ισχυρότερου. Να θυμηθούμε τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα .Την πείνα που εξόντωσε 300.000 ανθρώπους, την εξόντωση χιλιάδων στα µπλόκα στην Αθήνα και τους πυρπολισµούς χωριών µε μαζικές εκτελέσεις: Καισαριανή, Νίκαια, Χαϊδάρι, Καλογρέζα, ∆ουργούτι, Καλλιθέα, Βιάνος, Κοντοµαρί, Χορτιάτης, Καλάβρυτα, ∆ίστοµο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: