Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Κάλεσμα για τη δημιουργία Αντιφασιστικής Κίνησης στη ΜαγνησίαΠέμπτη 25/10/2012 - 8μμ Στέκι (Ιωλκού 33)

Την Πέμπτη 18/10/2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση απολογισμού του 6ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Βόλου. Ένα από τα συμπεράσματα ήταν ότι ο αγώνας ενάντια στην άνοδο του φασισμού και του νεοναζισμού δεν μπορεί να περιορίζεται σε ένα φεστιβάλ και χρειάζεται να συνεχιστεί και να αποκτήσει διάρκεια και μονιμότητα. Αυτή η ανάγκη αναδείχτηκε με εμφατικό τρόπο και από τη δεύτερη συζήτηση του φεστιβάλ ή ο οποία ήταν ιδιαίτερα ζωντανή με πολλές παρεμβάσεις από κάτω και μαζική συμμετοχή κόσμου.
Με βάση αυτό το σκεπτικό καλείται ανοιχτή συνάντηση για τη δημιουργία «Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας» την Πέμπτη 25/10/2012 στις 8μμ στο Στέκι.
Με αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να:
o να αποκαλύπτουμε καθημερινά τα ψέματά της Χρυσής Αυγής.
o να παρέμβουμε συστηματικά σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χώρους νεολαίας με στόχο τη δημιουργία μαζικών, δημοκρατικών αντιφασιστικών επιτροπών, οι οποίες να είναι ανοιχτές σε όλους πλην των εκπροσώπων και των οργανώσεων των κομμάτων εξουσίας και του κατεστημένου.
o να υπερασπίσουμε τα θύματα και όσους απειλούνται από τους φασίστες με τη δύναμη του μαζικού κινήματος και όχι με τη λογική της τυφλής βίας που δίνει την εικόνα πολέμου συμμοριών και αφήνει την κοινωνία αδιάφορη ή αρνητική.
o στην προσπάθεια αυτή να συμμετέχουν κατ’ αρχήν οι φορείς της εκπαίδευσης – ο Σύλλογος Δασκάλων, η ΕΛΜΕ, ο ΕΣΔΕΠ των πανεπιστημιακών, τα μαθητικά συμβούλια και οι φοιτητικοί σύλλογοι.
o να συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων μαζί με άλλους μαζικούς φορείς της κοινωνίας – όπως εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων, προοδευτικοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, προοδευτικοί σύνδεσμοι φιλάθλων, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών κοκ.
o να συσπειρωθεί σε αυτό τον αγώνα κάθε δημοκρατικός πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: