Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Από το ΒΗΜΑ
 
Έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται σχετικά με καταγγελίες για άσκηση βίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε βάρος αλλοδαπών κρατουμένων.
Αφορμή για την έρευνα ήταν η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με τίτλο: «Απεργία πείνας μεταναστών για βασανιστήρια από αστυνομικό στο Κεντρικό Α.Τ. Πειραιά»
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Δεκατρείς κρατούμενοι, μετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Καταγγέλλουν ότι την Κυριακή 21/10 στις 10μμ αστυνομικός στο Α.Τ. Πειραιά στο τρίτο όροφο χτύπησε τρεις κρατούμενους. Συγκεκριμένα έβγαλε έξω από το χώρο κράτησης τους Ντιλαβέρ Χουσείν και Μοχάμεντ Αμπαντ και τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές. Μάλιστα, έβαλε άλλον κρατούμενο με το όνομα Καντίρ να τους χτυπήσει! Όταν ο Καντίρ είπε «δεν μπορώ άλλο» του είπε «δες ρε μ…. πως χτυπάνε»! Τότε διαμαρτυρήθηκε μέσα από το κελί ο Σαχμπάζ Αλι φωνάζοντας «γιατί τους χτυπάς;». Τον έβγαλε έξω και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές».
Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται πως πρόκειται για τη έβδομη ή όγδοη φορά, τις τελευταίες 12 ημέρες, όπου στη βάρδια του αστυνομικός χτυπάει κρατουμένους.
Επίσης αναφέρουν πως «οι συνθήκες κράτησης στο συγκεκριμένο κελί ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας. Δεκαοκτώ άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο κράτησης για δυό έως τρείς. Οι αστυνομικοί αρνούνται να τους πάνε στην τουαλέτα όταν το ζητάνε επιβάλλοντας να χρησιμοποιούν μπουκάλια για τις ανάγκες τους μέσα στο κελί δημιουργώντας αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: