Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΓΕΡΜΕΝΗ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥΑίρεται η βουλευτική ασυλία των Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου και Γερμενή
 
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλου και Γ. Γερμενή αποφάσισε η Βουλή. Επί 220 ψηφισάντων υπέρ τάχθηκαν και οι 220 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων οι οποίοι ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.
Ο πρώτος κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία και απρόκλητη σωματική βλάβη αναφορικά με την υπόθεση που εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη σχετικά με την επίθεση το 2007 κατά πανεπιστημιακού καθηγητή.
Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής δήλωσε ότι συμφωνεί και ζητεί την άρση της ασυλίας του, σχολιάζοντας ότι η ληστεία η οποία αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα και με την οποία, όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει καμία σχέση, αφορά σε υπεξαίρεση ενός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Όπως είπε ο κ. Κασιδιάρης «αποτελεί περίπτωση πολιτικής δίωξης η δήθεν εμπλοκή μου», την οποία απέδωσε σε «ψευδείς δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ότι «η πρωτοφανής υπόθεση με τις διώξεις και τις άρσεις ασυλίας υποκινείται από ξένα κέντρα».
«Οι κλέφτες και οι καταχραστές οδηγούνται στην Δικαιοσύνη σε αντίθεση με εμάς. Οδηγούμαστε στο εδώλιο για να αποδείξουμε ότι έχουμε καθαρά χέρια», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τους δυο άλλους βουλευτές, η άρση της ασυλίας τους αφορά την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Ραφήνας και τις κατηγορίες αντιποίησης αρχής, διατάραξης της κοινής ειρήνης και απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας. Όπως είπε σχετικά ο κ. Ηλιόπουλος δεν υφίσταται αντιποίηση αρχής διότι δεν δήλωσε αστυνομικός για να ζητήσει στοιχεία, αλλά όπως είχε δικαίωμα ως Έλληνας, κατά την άποψή του, «ζήτησε να δει τα παραστατικά».
Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν υπήρξε διατάραξη ειρήνης ούτε διακεκριμένη φθορά, παρά μόνον αναποδογύρισμα 2-3 πάγκων. «Στο δικαστήριο θα γελάσει ο κάθε πικραμένος», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ ο συγκατηγορούμενός του κ. Γερμενής ζήτησε και έλαβε τον λόγο «για να γραφεί στα πρακτικά ότι ζητάμε άρση ασυλίας», όπως είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: