Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

Από το tvxs.gr
 
Συνολικά 900.000 ευρώ καταβάλει η γερμανική κυβέρνηση στις οικογένειες των 10 ανθρώπων για τις δολοφονίες των οποίων κατηγορείται η νεοναζιστική ακροδεξιά συμμορία, Nationalsozialistischer Untergrund, σύμφωνα με το υπ. Δικαιοσύνης στη χώρα.
Οι δύο νεοναζί που είχαν πεθάνει το Νοέμβριο, όταν είχαν συμφωνήσει ο ένας να σκοτώσει τον άλλο και κατόπιν να αυτοκτονήσει, είχαν δολοφονήσει εννιά μετανάστες καταστηματάρχες και μια αστυνομικό από το 2000 ως το 2007 και είχαν επίσης τραυματίσει πολίτες σε δύο βομβιστικές επιθέσεις.
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της ομάδας Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) και αρχικά οι δολοφονίες αυτές παρέμεναν ανεξιχνίαστες.
Το υπουργείο απέφυγε να διευκρινίσει τα συγκεκριμένα ποσά ανά θύμα, αλλά αξιωματούχοι είχαν πει νωρίτερα ότι ένα ειδικό ταμείο αποζημίωσης θα προσέφερε 5.000 ως 10.000 ευρώ ανά στενό συγγενή για τα δεινά που υπέστησαν.
Η εφημερίδα Neue Osnabr cker Zeitung, ανέφερε ότι κάθε σύζυγος ή/και παιδί των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν έλαβε 10.000 ευρώ, ενώ ποσά δόθηκαν επίσης σε αδέλφια των θυμάτων και 25.000 στην οικογένεια της αστυνομικίνας. Οι επιζώντες από τις βομβιστικές επιθέσεις έλαβαν 140.000 ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Οι εισαγγελείς αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του μοναδικού μέλους της νεοναζιστικής ομάδας που παραμένει στη ζωή, της Μπεάτε Τσεπ, μέσα στο Νοέμβριο. Η Τσεπ είχε παραδοθεί και τελεί υπό κράτηση.
Στη Γερμανία εκτιμάται ότι είναι ενεργοί χιλιάδες νεοναζί, που τρέφουν βαθύ μίσος για τα μέλη της τουρκικής μειονότητας και άλλους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: