Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "ΗΡΘΑΝ ΝΥΧΤΑ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ" ΛΕΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑ
«Κάντε τον φόβο τους πραγματικότητα». Αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που διατυμπάνιζε η «Χρυσή Αυγή» καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το πίστεψαν 10.222 ψηφοφόροι του Δήμου Αθηναίων και εξέλεξαν έτσι τον γενικό της γραμματέα κ. Ν. Μιχαλολιάκο στο δημοτικό συμβούλιο. «Εάν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι μια καλή αρχή για να καθαρίσουμε την Ελλάδα από πάσης φύσεως σκουπίδια» έλεγε με νόημα ο κ. Μιχαλολιάκος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.
Η «Χρυσή Αυγή» πέτυχε σημαντικές εκλογικές επιδόσεις στα Πατήσια, στην Κυψέλη, στα Σεπόλια, στον Κολωνό, στο Μεταξουργείο, στα Πετράλωνα και στο ιστορικό κέντρο. Και αυτό διότι τα δυσεπίλυτα προβλήματα του κέντρου της πόλης, αλλά και η κρατική ανυπαρξία στην αντιμετώπισή τους, ευνόησαν την προεκλογική της ατζέντα. Η «Χρυσή Αυγή» πορεύτηκε με όχημα τα ναρκωτικά, το οφειλόμενο στη λαθρομετανάστευση έγκλημα, την πορνεία και το παρεμπόριο, αλλά και το ζήτημα του ισλαμικού τεμένους, ενώ δεν αμέλησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και το μνημόνιο, καταγγέλλοντας «την παράδοση της Ελλάδας στους κερδοσκόπους του ΔΝΤ».
Μάλιστα, ως λύση για τα οικονομικά της χώρας οι υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» πρότειναν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, ενώ μιλούσαν για τις «πολιτικές μάχες για την απελευθέρωση του Εφετείου και του Αγίου Παντελεήμονα» όπου, όπως έλεγαν, «επήλθε λύση μετά την παρέμβασή μας». Οι υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» τόνισαν μεν την αλληλεγγύη τους προς τους φτωχούς Ελληνες, υπενθυμίζοντας τους εράνους που διοργανώνουν γι΄ αυτούς, χαρακτήρισαν όμως άνευ νοήματος τα συσσίτια της Εκκλησίας και του δήμου στα οποία σιτίζονται αλλοδαποί, τον αριθμό των οποίων ανέβαζαν στα 4,5 εκατομμύρια.
Η κεντρική υπόσχεση της «Χρυσής Αυγής» ήταν η απελευθέρωση της Αθήνας και της Ελλάδας από τον «ξένο ζυγό», μιλώντας για έναν «κεντρικό νου» που κατευθύνει τα καραβάνια των μεταναστών από την Ανατολή στην Ελλάδα. «Η πόλη μας είναι υπό κατάκτηση ισλαμική και θέλουμε να ξανακάνουμε την Αθήνα ελληνική», ήταν ένα από τα κεντρικά της συνθήματα. «Ολοι αυτοί οι κουραμπιέδες, όλοι αυτοί οι χλεχλέδες μιλάνε για μεταναστευτική πολιτική και μιλάνε για ένα κάρο βλακείες. Η Ελλάδα δεν ήθελε ποτέ μετανάστες. Ηρθανε νύχτα. Νύχτα θα τους διώξουμε!» έλεγε υποψήφιος της οργάνωσης προεκλογικά.
Σε ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η ανέγερση τεμένους θα παρεμποδιστεί εάν εκλεγεί δήμαρχος. «Το πρόβλημα της ανεγέρσεως τζαμιού στην Αθήνα δεν είναι ένα απλό θέμα σεβασμού θρησκευτικής λατρείας. Μιλάμε για 700.000 μουσουλμάνους, ίσως και περισσότερους, μιλάμε για μια κατάκτηση. Ας μείνουνε 10.000. Αν μείνουν 10.000 να φτιάξουμε τζαμί» τόνιζε. Για τα γιαουρτώματα κατά των υποψηφίων της Αριστεράς στον Αγιο Παντελεήμονα αναρωτήθηκε: «Γιατί τόση οργή για το γιαούρτωμα του κ. Αλαβάνου και της κυρίας Πορτάλιου και στην περίπτωση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη τα κανάλια το κάνανε ανέκδοτο;».
Η ρητορική της «Χρυσής Αυγής» μερικές φορές θύμισε αντιεξουσιαστική οργάνωση: «Η σάπια δημοκρατία που μας πουλάει το σημερινό σύστημα της ολιγαρχίας του κεφαλαίου οφείλεται για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας». Στην «επικοινωνία» της η «Χρυσή Αυγή» μίλησε επίσης για την ανάγκη να επανέλθει η γνήσια ελληνική τέχνη και παράδοση στο προσκήνιο και να αποκτήσει η Αθήνα ξανά ελληνικό χρώμα. «Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις», τόνιζαν τα στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: