Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Στο νοσοκομείο «Ελπίς» διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση η Ιρανή δημοσιογράφος Μαντάνα Ντανεσνιά, ύστερα από 32 ημέρες απεργίας πείνας. Σε νοσοκομείο διακομίσθηκε και ο δεύτερος απεργός πείνας, Ταβούντ Τζανί. Οι ιρανοί πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας στα Προπύλαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη χορήγηση ασύλου.

«Είναι φανερό ότι η ζωή τους μπαίνει σε κίνδυνο», δηλώνει στο tvxs.gr, ο νεοκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου. «Έχεις ένα υπουργείο που κάνει πως δεν καταλαβαίνει και δεν τους αντιμετωπίζει ως πολιτικούς πρόσφυγες. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες», τονίζει ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» καλεί «τον ΠτΔ, την Κυβέρνηση, τον υπ. Προστασίας του Πολίτη και τον Πρόεδρο της Βουλής να απαντήσουν αν η ζωή των Ιρανών προσφύγων μπαίνει στην ίδια πλάστιγγα με την πολιτική της διπλωματίας και των κλειστών συνόρων».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Ιρανών Προσφύγων θα καταθέσει τη Δευτέρα στεφάνι στο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο του των εορτασμών της 17ης Νοέμβρη, ενώ θα συμμετέχει και στην πορεία με ανεξάρτητο μπλοκ. Παράλληλα, τη Δευτέρα στις 19.00, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η «Ένωση Προσφύγων» θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συζήτηση στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: