Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ...ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Φοβερός ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, που μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα (http://users.sch.gr/makripulias/) διαφημίζει τον φασισμό και την σχέση του ίδιου με όλα τα "λουλούδια": Χρυσή Αυγή, Στόχος κ.λ.π. Βρίθει η σελίδα του περισπούδαστων άρθρων που αναπαράγει από την Χρυσή Αυγή, μέχρι και Ρούντολφ Ες έχει με άρθρο του για τον εθνικοσοσιαλισμό!

Αλλά ακόμα πιο φοβεροί οι μαθητές του οι οποίοι γράφοντας συνθήματα στον τοίχο του σχολείου τους εναντίον του φασίστα διευθυντή τους, χτύπησαν τον συναγερμό και για την τοπική κοινωνία. Και πολύ καλά κάνανε....

Αναδημοσιεύουμε απο Ελευθεροτυπία

Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε προκαλέσει όταν ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας), ταμίας τότε του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, σε τηλεοπτική συζήτηση υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Μια από τις ιστοσελίδες που προβάλλονται από τον κ. Μακρυπούλια είναι της οργάνωσης ΑΡΜΑ. Η φωτογραφία από εκδήλωσή της δείχνει για τι οργάνωση πρόκειται Οι τότε κρατούντες «τον έκρυψαν» στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, από το οποίο επανήλθε στην εκπαίδευση τον περασμένο Ιούλιο. «Θεοποιημένου βιογραφικού» ένεκα, ο φιλόλογος Βασίλειος Μακρυπούλιας τοποθετήθηκε διευθυντής στο Πειραματικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης! Το χούι όμως δεν κόπηκε. Με την προσωπική ιστοσελίδα του http://users.sch.gr/makripulias/ την οποία μάλιστα τιτλοφορεί «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ» (σ.σ. Επιστροφή των Αρείων) προκαλεί επίσημα ως εθνικοσιαλιστής.

Στην ίδια ιστοσελίδα που στηρίζεται στο ενδοδίκτυο του υπουργείου Παιδείας www.sch.gr, ο κ. Μακρυπούλιας δηλώνει πως «είναι τιμή το να αποκαλούμαστε εθνικοσοσιαλιστές», φιλοξενεί κείμενα του ναζί Ρούντολφ Ες και προβάλλει άλλες ιστοσελίδες όπως η ναζιστική www.armahellas.gr της οργάνωσης ΑΡΜΑ.

Μεταξύ των άλλων στα άρθρα του κ. Μακρυπούλια διαβάζει κανείς εθνικοσοσιαλιστικά παραληρήματα περί της «εσωτερικής δύναμης των φωτισμένων αυτού του χρυσού γένους που μέσα από τη φυλετική πίστη παραμένουν σε συνεχή επαφή με τους τελείους του επόμενου κόσμου», αντισημιτικά για τη «σιωνιστική Βίβλο που με την Παλαιά Διαθήκη αρχίζει, ειδικότερα με τη δήθεν δημιουργία του κόσμου από τον Ιαχβέ, και τελειώνει με την καταστροφή αυτού του κόσμου όπως παραδίδεται στην Καινή Διαθήκη και στην Αποκάλυψη του Ιωάννου».

Κατά τον κ. Μακρυπούλια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι «προδότης και ανθέλληνας», ενώ μέσα από άλλο άρθρο του καλεί να γίνουν οι εκπαιδευτικοί προπαγανδιστές των απόψεών του. «Πιο συγκεκριμένα», λέει, «όσοι έχουν την ευκαιρία -εκπαιδευτικοί και όχι μόνο- θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία, ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους, ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολειό, να διδάσκουν στα παιδιά τις ιστορικές και φιλοσοφικές αλήθειες που θα τα στρέψει να ανακαλύψουν την οδό προς το αγαθό ενάντια στο ποδόσφαιρο, στα Internet καφέ και στα άλλα σύγχρονα "άρτους και θεάματα".

»Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές. Να διοργανώνουν εορτές επί τη ευκαιρία σημαντικών γεγονότων, επίσης εκδρομές σε σημαντικά μέρη εθνικής μνήμης αλλά και συνεχώς να υπενθυμίζουν επετείους και σημαντικά εθνικά γεγονότα».

Και καταλήγει ο κ. Μακρυπούλιας: «Είναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή), οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη».

Ολα τα παραπάνω φυσικά είναι γνωστά, ιδιαίτερα στο χώρο των εκπαιδευτικών, πλέον όμως συμμέτοχη του προβλήματος Μακρυπούλια είναι όλη η σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου. Στους τοίχους του σχολείου γράφτηκαν συνθήματα όπως «65 χρόνια μετά την ήττα του φασισμού, οι Γερμανοτσολιάδες γίνονται γυμνασιάρχες» και «ο Μακρυπούλιας είναι δηλωμένος νεοναζί». *

Δεν υπάρχουν σχόλια: