Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση από http://www.athens.indymedia.org/
Έτοιμος να καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών του Α.Τ. Περιστερίου δηλώνει ο 43χρονος Τζαν Αλί Μερσάι, από το Αφγανιστάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Σύμφωνα με την καταγγελία του, την περασμένη Τρίτη συνελήφθη, μαζί με το 2,5 χρόνων παιδί του, από πλήρωμα περιπολικού έξω από το Lidl Περιστερίου. Ο Αγφανός πρόσφυγας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του και τα 4 από τα 5 του παιδιά, ενώ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα δεν έχει κατορθώσει να παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, την αίτησή του για να πάρει άσυλο, το τελευταίο διάστημα εξασφάλιζε τα προς το ζην με το να μεταφέρει τα παρατημένα καρότσια στην είσοδο του καταστήματος, με τη σιωπηρή- όπως ο ίδιος δηλώνει-συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πελάτης τον έβρισε και στη συνέχεια έφθασε το περιπολικό που τον μετέφερε στο Α.Τ. Περιστερίου.Εκεί, όπως καταγγέλλει, τον χώρισαν από το παιδί του και τον οδήγησαν σε μία αίθουσα, όπου αρχικά τέσσερις αστυνομικοί και στη συνέχεια άλλοι δύο, τον χτυπούσαν επί δύο ώρες με γκλομπ, σίδερα, κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα, μέχρις ότου έχασε τις αισθήσεις του. Όπως λέει συνήλθε όταν του έριξαν νερό στο πρόσωπο και του είπαν να πάρει το παιδί του και να φύγει.
Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής, και την επόμενη μέρα, όταν σηκώθηκε, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο και το ίδιο βράδυ του έδωσαν εξιτήριο. Τα σημάδια της κακοποίησης είναι εμφανή σε όλο του το σώμα και ειδικότερα στο πρόσωπο, τον αριστερό ώμο και μπράτσο, τα πλευρά και τον αριστερό μηρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: