Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΤΑΛΙΚΕΣ...

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Ανάμεσα σε δύο νταλίκες στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου, συνεθλίβη 24χρονος Αφγανός το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως δηλώνουν μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων στο «Έθνος», ο 24χρονος, μαζί με άλλους ομοεθνείς του, προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα σε μία νταλίκα που βρισκόταν εν κινήσει στο σημείο. Πίσω τους όμως ερχόταν μία άλλη νταλίκα με έναν Ιταλό οδηγό, ο οποίος βλέποντας τι προσπαθούσαν να κάνουν προσπάθησε να τους απωθήσει κορνάροντας και πλησιάζοντας την προπορευόμενη νταλίκα. Ο 24χρονος δεν κατάφερε να ξεφύγει και συνεθλίβη ανάμεσα στις δύο νταλίκες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. «Έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και το κεφάλι και ύστερα από πέντε ώρες ξεψύχησε», δηλώνει στην εφημερίδα ο Γιάννης Λάμπρου, μέλος της Κίνησης. «Ο 24χρονος Αφγανός ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και προσπαθούσε όπως δεκάδες ομοεθνείς του να φύγει για την Ιταλία. Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο, αφού ο οδηγός της νταλίκας που χτύπησε θανάσιμα τον μετανάστη αφέθηκε ελεύθερος. Για ποιο λόγο δεν κρατήθηκε από τη στιγμή που ο άτυχος νέος πέθανε;», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρει τραγικό θάνατο και ένας άλλος Αφγανός πρόσφυγας.