Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Πηγή: lefkadapress.gr
 
Nηπιαγωγοί Νυδρί Λευκάδας μετακινήθηκαν σε άλλο σχολείο ύστερα από καταγγελίες γονέων ότι επέτρεψαν κατά τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου να αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων εκτός των ελληνικών σημαιών και αλβανικές. Τις σημαίες, βέβαια, τις είχαν ζωγραφίσει τα παιδιά τους! Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτύρεται για την σκαιά μεταχείριση των συναδέλφων τους.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως και η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπαρμπαρούσης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η νηπιαγωγός είχε ζητήσει από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τη σημαία της χώρας τους στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία ενώ υπήρχαν και αλβανικής καταγωγής παιδιά που ζωγράφισαν την αλβανική σημαία. Στον πίνακα καρφιτσώθηκαν και οι δυο σημαίες, γεγονός που προκάλεσε το θυμό αρκετών γονέων. Αμέσως ενημερώθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.
Η Χρυσή Αυγή έβγαλε και ανακοίνωση υπερ της ΕΔΕ που διετάχθηκε για την «φιλοαλβανική» νηπιαγωγό, όπως ανέφεραν, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση η εκπαιδευτικός μετακινήθηκε από τη θέση της σε άλλο νηπιαγωγείο.
Αύριο ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας με συμβολική κατάληξη των γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι χαρακτηριστική:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, αφού συζήτησε την κατάσταση που προέκυψε ύστερα από την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων στο Νυδρί και τη μετακίνηση των δύο συναδέλφων νηπιαγωγών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Νοεμβρίου και ώρες 12.00 – 14.00.
Στη διάρκεια της δίωρης στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Α/θμιας – Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας με συμβολική κατάληψη του κτιρίου για 15΄.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
  • Να ανακληθεί η διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ
  • Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των 2 συναδέλφων νηπιαγωγών.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους μας.
Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να τοποθετηθεί στα γεγονότα, για τα οποία έχει ενημερωθεί με το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημ. Σχολείου Νυδριού.
Λευκάδα, 10.11.2012

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: