Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πηγή: www.alterthess.gr
«Εμείς, θα κάνουμε επισκέψεις στα σχολεία (της Θράκης) και μπορούμε να καλύψουμε και τα έξοδα αγοράς σημαιών. Γιατί και κάτι τέτοιο έχει προταθεί σαν δικαιολογία», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Αντώνης Γρέγος.
«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες -πλησιάζει και η 17η Νοέμβρη- όπως τα ζήσαμε το Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν», υπογράμμισε προσθέτοντας: «Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς, πέραν της εκπαίδευσης, θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο των ελληνικών ιδανικών: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
«Τα σχολεία δεν είναι χώροι επισκέψεων, είναι χώροι εκπαιδευτικής διαδικασίας και οποιοσδήποτε επισκέπτεται σχολεία, αυτό γίνεται κατόπιν αδείας» του απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου.
«Μιλάμε για θεσμική επίσκεψη» απάντησε ο κ. Γρέγος.
«Και εγώ σ' αυτό απαντώ. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Για οποιαδήποτε επίσκεψη οποιουδήποτε σε σχολεία, αυτό γίνεται κατόπιν αδείας. Είναι ο νόμος έτσι» ανταπάντησε ο κ. Παπαθεοδώρου.
«Είμαστε και γονείς» παρενέβη ο βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας. «Και μετέχουμε στα συμβούλια γονέων και κηδεμόνων» επέμεινε ο βουλευτής ο κ. Γρέγος.
«Οι γονείς συμμετέχουν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με απόλυτη διασφάλιση τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Είναι σαφές αυτό» απάντησε τελικά ο κ. Παπαθεοδώρου.
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τη στάση των εκπαιδευτικών
«Θέλουμε, να καταγγείλουμε τη στάση πολλών «εκπαιδευτικών», οι οποίοι προβαίνουν σε απαράδεκτους και ψευδείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του κόμματός μας και δηλώνουν ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Υπουργείου. Έχουμε καταγγελίες μαθητών, αλλά και γονέων για ανθελληνική προπαγάνδα των καθηγητών ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η Θράκη», κατήγγειλε στη Βουλή ο κ. Αντώνης Γρέγος.
Στη συνέχεια, τονίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Επίσης, ο νόμος ορίζει και διαδικασίες, όπως η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στα σχολεία. Έχω καταθέσει και ερώτηση, σχετικά μ' αυτό το θέμα. Υπάρχει ανάγκη για τόνωση του εθνικού φρονήματος, θα θέλαμε ειδικά στη Θράκη, που απειλείται άμεσα και έμμεσα από την τουρκική προπαγάνδα, να μεριμνήσετε και να συστήσετε στους διευθυντές των σχολείων τα καθήκοντά τους».
Απαντώντας ο κ. Παπαθεοδώρου σχετικά με την ανάγκη διδακτικής τόνωσης του εθνικού φρονήματος, είπε: «Από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει όχι μόνο η εποπτεία, αλλά και ο απόλυτος έλεγχος της νομιμότητας και της προβλεπόμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας, που σημαίνει ότι αυτά τα οποία διδάσκονται στα σχολεία διδάσκονται βάσει των αναλυτικών προγραμμάτων, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας, βρίσκονται στο πνεύμα της ελληνικής εκπαίδευσης και οι καθηγητές, οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία αυτά, εφαρμόζουν συγκεκριμένα αναλυτικά προγράμματα σε κάθε μάθημα. Επομένως, αδυνατώ να κατανοήσω την ερώτησή σας ως προς αυτό το σημείο» είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: