Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από το ΒΗΜΑ

Μήνυση κατά του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης «Λαϊκή Συσπείρωση», για δηλώσεις που έκανε ενόψει της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου», κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι βουλευτές του κόμματος Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών).

Ταυτόχρονα, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του κ. Ζαριανόπουλου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ ο καθένας, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που -όπως υποστηρίζουν- υπέστησαν εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων. Όπως διευκρινίζουν, οποιοδήποτε ποσό τους επιδικασθεί θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για τις κοινωφελείς δράσεις του κόμματός τους.
Ο κ. Ζαριανόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες μέρες πριν την επέτειο του «ΟΧΙ», είχε ζητήσει να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας».
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσής τους, οι τρεις βουλευτές χαρακτηρίζουν «απρόκλητες συκοφαντικές», «εξυβριστικές» και «απειλητικές» τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου, που «προσβάλουν βάναυσα την προσωπικότητά μας, την τιμή και την αξιοπρέπειά μας, και μας θίγουν και μας συκοφαντούν τόσο ως άτομα όσο και ως στελέχη του νομίμου πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και μέλη της Βουλής των Ελλήνων».
Με την κατατεθείσα μήνυση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αιτούνται τη δίωξη του μηνυόμενου για τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και της διατάραξης κοινής ειρήνης δια της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια.
Προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης, καταλογίζει στους τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος σε γραπτή δήλωση του υπογραμμίζει: «Ολοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν χαρακτηρίζει πρόσωπα, αλλά πολιτικούς χώρους, συμπεριφορές και δράσεις. Οπότε, ας αφήσουν οι χρυσαυγίτες το ότι θίχθηκαν ατομικά. Απλά προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή πάλη. Δεν θα μας σταματήσουν. Αλλωστε, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τους υποστηρικτές του Χίτλερ, τους πολιτικούς απόγονους των συνεργατών του, αυτούς που εγκληματούν κατά μεταναστών, εργαζόμενων και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία. Αλλωστε, το ΚΚΕ με δήλωση της Α. Παπαρήγα έχει χαρακτηρίσει και επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μόρφωμα ρατσιστικό, ναζιστικό, εγκληματικό. Δεν θα μας σταματήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: