Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ...

Από το tvxs.gr
 
Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φέρνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα από ένα γράμμα του νορβηγού ακροδεξιού μακελάρη Άντερς Μέρινγκ Μπρέιβικ στην Beate Zschäpe, το τελευταίο εν ζωή μέλος της γερμανικής νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Nationalsozialistischer Untergrund» (NSU), που σε μια επταετία 2000-2006 σκότωσε εννέα μετανάστες (οκτώ Τούρκους και έναν Έλληνα) και μία αστυνομικό. 
Ο Άντερς Μέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 ανθρώπους, αναφέρει στο γράμμα του προς την Beate Zschäpe πως θα πρέπει να νιώθει «πολύ περήφανη» για τις δολοφονίες μεταναστών και εκφράζει την υποστήριξή του για αυτό που αποκαλεί «κοινή αιτία» των δολοφονιών.
«Αγαπητή αδελφή Beate», γράφει στο τρισέλιδο γράμμα του με ημερομηνία 7 Μαϊου, και συνεχίζει «ελπίζω να μιλάς άπταιστα αγγλικά. Αν όχι ελπίζω να είσαι πρόθυμη να μάθεις». Ο Μπρέιβικ αναφέρεται στις δολοφονίες των μεταναστών κάνοντας λόγο για «πολιτικά κίνητρα» και την καλεί αν υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία για την καταδίκη της τότε να αναφερθεί σε αυτά τα πολιτικά κίνητρα».
Ο Μπρέιβικ υποστηρίζει πως η Beate Zschäpe είναι μια «μαχητική εθνικίστρια» και θα έπρεπε να θεωρείται από όλους ως «μια θαρραλέα εθνικίστρια ηρωϊδα που έκανε ό,τι μπορούσε και θυσίασε τα πάντα για να σταματήσει την πολύπολιτισμικότητα και την ισλαμοποίηση της Γερμανίας».
Επιπλέον σημειώνει πως μπορεί να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στο στόχο των επιθέσεων αναφέροντας πως «η επίθεση στην ελίτ» είναι αποτελεσματικότερη από την «επίθεση στις μειονότητες», ωστόσο προσθέτει πως «και τα δύο επιφέρουν χτύπημα στην πολυπολιτισμικότητα».
Ο Μπρέιβικ, που συχνά στο γράμμα αναφέρεται στις δολοφονίες που διέπραξε, υποστηρίζει πωςη επίθεση στην κατασκήνωση νεολαίας του κεντροαριστερού κυβερνώντος κόμματος της Νορβηγίας ήταν «χτύπημα στην ελίτ» και τονίζει πως παρά αυτή τη διαφορετική προσέγγιση νιώθει ιδιαίτερη συγγένεια με τη Beate Zschäpe.
«Είμαστε και οι δύο μάρτυρες της συντηρητικής (conservative) επανάστασης» γράφει και προσθέτει πως «είναι οι δυό πρώτες σταγόνες μιας καταιγίδας που θα καθαρήσει την Ευρώπη». Καταλήγοντας καλεί τη Zschäpe να του γράψει και αυτή ένα γράμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: