Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΟΙΡΑΝΗ

Πηγη:http://www.kilkis24.gr
 
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, με παραγγελία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, Ιωάννη Σφέτκο, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθεί η «παράσταση διαμαρτυρίας» μελών της Χρυσής Αυγής στο τελωνείο Δοϊράνης Κιλκίς, όπου απαίτησαν από τελωνειακούς να… ελέγχουν περισσότερο τα αυτοκίνητα που προέρχονται από τη FYROM, για να διαπιστωθεί αν επικολλάται το αυτοκόλλητο ΠΓΔΜ και όχι το αυτοκόλλητο ΜΚ.


Την κινητοποίηση είχε δημοσιοποιήσει η ίδια η οργάνωση του κόμματος, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι αυτή πραγματοποιήθηκε για να ελεγχθεί αν τα αυτοκίνητα από τα Σκόπια φέρουν το αυτοκόλλητο. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», τελωνειακοί τόνισαν πως οι χρυσαυγίτες δεν περιορίστηκαν σε αυτό, αλλά απαίτησαν από τον προϊστάμενο να διενεργεί τους ελέγχους όπως αυτοί νόμιζαν, παρά την επισήμανσή του πως το προσωπικό είναι μειωμένο.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας αναμένεται να εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής από την πλευρά της ΧΑ, και στα πλαίσια αυτά θα κληθούν να καταθέσουν σχετικά οι τελωνειακοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής αποτελούνταν από άτομα μεγάλης ηλικίας, κυρίως από τις περιοχές των Σερρών και του Κιλκίς. Οι έλεγχοι έγιναν βιαστικά σε δυο αυτοκίνητα. «Έδιναν μια παρακμιακή εικόνα κάποιων γραφικών που φωνάζουν συνθήματα κρατώντας σημαίες», σχολίασε πηγή του tvxs.gr από την Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: