Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΥΠΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, όπως είχε επισημάνει με πρόσφατο δημοσίευμα και το Βήμα.Τελευταίο περιστατικό αφορά σε εκπαιδευτικό, ο οποίος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι διορισμένος σε δημόσια σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιωάννινα και την περασμένη Κυριακή, μετά το τέλος ομιλίας του σε σε συγκέντρωση Χρυσαυγιτών βροντοφώναξε: «Ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος» και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή». Όλα αυτά έλαβαν χώρα στη Βασιλική Ιωαννίνων μετά το πέρας των εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών προς τιμή του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη.Η φωτογραφία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έχει αναρτηθεί όχι μόνο σε ιστολόγια και ενημερωτικές σελίδες της περιοχής, αλλά και στην ιστοσελίδα του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα. Όπως γράφει η ΧΑ «πρώτος πήρε το λόγο ο συναγωνιστής Δ. Κ. και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Λορέντζου Μαβίλη καθώς και στην δράση του».Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ιωαννίνων τονίζουν ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί αν και όπως επισημαίνουν η διεύθυνση δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα δεδομένου ότι ο εκπαιδευτικός εξέφρασε τις πολιτικές του πεποιθήσεις εκτός σχολείου. Το ερώτημα είναι αν ένας εκπαιδευτικός εκτός από τις πολιτικές του πεποιθήσεις μπορεί να είναι και ομιλητής σε εκδήλωση ενός κόμματος που περιφρονεί την έννοια της δημοκρατίας. 
 
Και στην Κρήτη
Εν τω μεταξύ τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση μεταξύ οπαδών και αντιπάλων της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο της Κρήτης, όπου δύο μαθητές γυμνασίου της περιοχής κατέληξαν στο νοσοκομείο κατέληξαν έπειτα από συμπλοκή που έγινε στο σχολείο, στον απόηχο των επεισοδίων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε στην περιοχή η Χρυσή Αυγή.
Αφορμή για τον άγριο καβγά ήταν εγκωμιαστικό σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή που ανάρτησε έλληνας μαθητής στο facebook και για όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση. Στον καβγά ενεπλάκησαν έλληνες και αλβανικής καταγωγής μαθητές οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια.
Ανάλογο επεισόδιο είχε γίνει και πριν από έναν μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο, μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων. Αφορμή ήταν συνθήματα που είχαν γραφτεί στον πίνακα κατά της Χρυσής Αυγής, τα οποία έκαναν έλληνα μαθητή να ζητήσει το λόγο.
Αλβανικής καταγωγής συμμαθητής του αντέδρασε, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια και να αποβληθεί δια παντός από το σχολείο ο έλληνας μαθητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: