Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Aπό το in.gr
 
Ένταση επικράτησε γύρω το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου κρατούνται μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στη 13:30 το μεσημέρι, όταν, κατά τη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου κρατούνται περίπου 550 μετανάστες.
Οι εξεγερθέντας άρχισαν να προκαλούν εκτεταμένες φθορές στους κοιτώνες, ξηλώνοντας τα σίδερα από τα κρεβάτια, τις πόρτες και την οροφή, σπάζοντας τζάμια και βάζοντας φωτιά στα στρώματα.
Αμέσως, παρενέβησαν οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του χώρου, ενώ στο σημείο έφτασαν και άλλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Οι μετανάστες, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τους κοιτώνες, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.
Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάστηκαν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και διαπιστώθηκε πως ο ένας έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ο άλλος θλαστικό τραύμα στον αριστερό μηρό. Μετά τη συρραφή των τραυμάτων, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να ελέγξουν το χώρο και να βάλουν τους μετανάστες στους θαλάμους τους.
Στις 16:30 έγινε έξω από την Σχολή Αστυφυλάκων συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες από περίπου 50-60 άτομα.
Το θέμα της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην Κομοτηνή, το καλοκαίρι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: