Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ, ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Από το ΕΘΝΟΣ
 
Στα ίχνη ομάδας ακροδεξιών που ετοίμαζε επιθέσεις σε «άγνωστους» στόχους βρίσκεται η αστυνομία, μετά τη σύλληψη τριών νεαρών χθες το πρωί στον Βόλο. Δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και 22 μπουκάλια έτοιμα για... βόμβες μολότοφ εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των νεαρών.Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διασύνδεσή τους με τον ακροδεξιό χώρο «μαρτυρούν» ευρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών. Παρόλο που ο 21χρονος, ο 22χρονος και ο 26χρονος φέρεται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, δεν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί ότι είναι ενταγμένοι ενεργά σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.
Τα κίνητρα

Την περίπτωσή τους εξετάζει σε βάθος η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Είναι όμως βέβαιο ότι τα κίνητρα αλλά και τα... σχέδιά τους θα ερευνήσουν και άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.
Οπως ανέφεραν στο «Εθνος» πηγές από τον Βόλο, οι τρεις νεαροί τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών όταν τούς εντόπισαν να κυκλοφορούν με ένα παλιό αυτοκίνητο στην πόλη χθες τα ξημερώματα. Στο ΙΧ βρέθηκαν δύο βόμβες μολότοφ, οι οποίες βρίσκονταν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και 122 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος. Επίσης, στην κατοχή του 26χρονου της παρέας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ολοπρόσωπη κουκούλα τύπου «full face».
Επίσης, στα σπίτια τους βρέθηκαν ένα πλαστικό δοχείο με πετρέλαιο, 22 γυάλινα μπουκάλια, 3 μαχαίρια πολεμικού τύπου και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια. Οι βόμβες έχουν αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.
Γρίφος παραμένει τι σχεδίαζαν οι νεαροί χθες το πρωί. Το γεγονός ότι βρέθηκαν 22 μπουκάλια και πετρέλαιο στα σπίτια τους, δυνάμει βόμβες μολότοφ δηλαδή, λίγες μόλις μέρες πριν από την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνει τους ειδικούς ακόμη πιο καχύποπτους σχετικά με αυτό που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν οι τρεις νεαροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: