Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

http://antinazizone.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4.html
 του Τάκη Γιαννόπουλου
Σάββατο βράδυ γύρω στις 8 ξεκινήσαμε μια ομάδα 15 ατόμων της αντιφασιστικής επιτροπής να μοιράζουμε αντιφασιστικά φυλλάδια.
Στην πρώτη ανακοίνωση της επιτροπής από λάθος αναφέρθηκε ότι θα κάναμε συγκέντρωση στο Μετρό Κεραμεικός.
Η απόφαση της συνέλευσης όμως ήταν για εξόρμηση με αφορμή τα όσα έγιναν στο Χυτήριο και την επίθεση φασιστών σε 2 γκέι την περασμένη βδομάδα έξω από το μετρό Κεραμεικός.
Ξεκινήσαμε την εξόρμηση μοιράζοντας στα στέκια και στον κόσμο γύρω από το Μετρό.
Το κλίμα ήταν καλό. Σε ένα μαγαζί πήραν την ανακοίνωση και την έβαλαν σαν αφίσα στο τζάμι. Σε ένα άλλο μας έδωσαν τα μέηλ τους για να συμμετέχουν στην επιτροπή.
Φυσικά υπήρχαν και οι αδιάφοροι αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς στο Γκάζι Σάββατο βράδυ κυκλοφορεί και πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και τίποτε άλλο.
Όταν στρίψαμε στην οδό Δεκελαίων και περάσαμε το οινομαγειρείο –που κάποιοι από μας το ξέραμε σαν «το κουτούκι της Αλεξάνδρας» - φτάσαμε στη γωνία που υπάρχει μια μικρή πλατεία με το καφέ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ. Απέναντι ακριβώς ήταν ένα καφενείο – κυκλοφορεί ότι λεγόταν ΓΚΑΖΟΖΑ- όπου καθώς μοιράζαμε υλικό έγιναν τα εξής:
Κάποιος από το καφενείο μας ζήτησε την ανακοίνωση. Ενώ κουβεντιάζαμε με έναν οικοδόμο που δήλωνε ακροδεξιός αλλά ήθελε συζήτηση, μας επιτέθηκε ξαφνικά μια ομάδα 6-7 φουσκωτών και μπραβόφατσων που καθόταν παραπέρα, στην αρχή λεκτικά και μετά με μπουνιές και κλωτσιές. Παράλληλα εμφανίστηκαν ξαφνικά και άλλοι 10 από τα στενά με μηχανάκια κτλ λες και μας περίμεναν.
2-3 κτυπούσαν με μανία ένα μέλος της επιτροπής που είχε ήδη πέσει στο πεζοδρόμιο, ένας άλλος δέχτηκε μπουνιά στο πρόσωπο με κλειδιά και ένας τρίτος σύντροφος δέχτηκε απειλή με μαχαίρι από φασίστα που φώναζε ότι θα τον σφάξει…
Μια ομάδα μελών της επιτροπής πήγε με τον ένα τραυματία πρώτα στο ΙΚΑ της Κάνιγγος και μετά στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ότι του είχε βγει ο ώμος από τα κτυπήματα.
Μια άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στο Α.Τ. Πετραλώνων όπου και κατήγγειλε τα γεγονότα, ενώ άλλα μέλη μαζεύτηκαν στο Μεταξουργείο προσπαθώντας να μάθουν τι είχε συμβεί και αν είμαστε όλοι καλά.
Αυτά ήταν τα γεγονότα σε μια βραδιά που οι χρυσαυγίτες δεν περιορίστηκαν στον Κεραμεικό, αλλά έκαναν για τρίτη συνεχόμενη βραδιά πογκρόμ στην περιοχή του Α.Παντελεήμονα εκμεταλλευόμενοι την επίθεση που έγινε σε ένα κουρείο στη Μ.Βόδα.
Οι θρασύδειλοι φασίστες για ένα πράγμα μπορούν να είναι σίγουροι: ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα. Και η απάντηση θα είναι πολιτική και κινηματική.
Το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, οι οργανώσεις της αριστεράς, οι αντιφασιστικές επιτροπές, δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν φασιστικά γκέτο.
Ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: