Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/

Έρευνα στο το πολιτικό γραφείο ενός περιφερειακού βουλευτή της άκρας δεξιάς πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, αναζητώντας στοιχεία για ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που είχε σταλεί το 2002, και το οποίο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αποτελεί «ευχαριστήριο» προς νεοναζί δολοφόνους.
Το γραφείο αυτό ανήκει στον Νταβίντ Πετεράιτ, που έχει εκλεγεί στην πολιτειακή βουλή του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, στη βόρεια Γερμανία, με το «Εθνικό Δημοκρατικό κόμμα (NPD)», γνωστό για την εχθρότητα έναντι των μεταναστών, που ζουν στη Γερμανία.
Η τοπική αστυνομία τόνισε ότι ο βουλευτής έδωσε ήδη μια «μαρτυρική κατάθεση», όχι «απολογία ως ύποπτος».
Η αστυνομία του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας ερευνά, εάν οι οπαδοί του NPD ήταν ενημερωμένοι για το νεοναζιστικό δίκτυο NSU - την παράνομη οργάνωση τριών, σύμφωνα με τα ως τώρα ανακριτικά ευρήματα, μελών.
To NSU μεταξύ των ετών 2000-2007 δολοφόνησε στη Γερμανία εννέα μετανάστες καταστηματάρχες και μια αστυνομικίνα. Επρόκειτο για δολοφονίες, όλες με κίνητρο το φυλετικό μίσος. Παρέμειναν καιρό ανεξιχνίαστες.
Η γερμανική αστυνομία δεν είχε καν βρεθεί στα ίχνη του NSU έως ότου τον Νοέμβριο το ένα μέλος δολοφόνησε το δεύτερο και κατόπιν αυτοκτόνησε όπως φέρονται είχαν συμφωνήσει. Προς το παρόν, στη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης δεν έχει τεκμηριωθεί ότι το NSU έχει τρία, μόνον, μέλη.
Αντιφασιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο Πετεράιτ συνέτασσε δελτίο νεοναζιστικού περιεχόμενου που φιλοξένησε κύριο άρθρο το 2002, με την παράγραφο: «Θερμές ευχαριστίες για το NSU, το οποίο έχει γίνει καρποφόρο».
Η μοναδική επιζώσα της τριάδας έχει τεθεί υπό κράτηση χωρίς όμως να αντιμετωπίζει ακόμα σαφές κατηγορητήριο.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός NDR 1 Radio MV μετέδωσε ότι «η αστυνομία στο πολιτικό γραφείο του Πετεράιτ ή σε κάποιο άλλο από τα Γραφεία, όπου ερεύνησε, βρέθηκε μια επιστολή από το NSU».

Δεν υπάρχουν σχόλια: