Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ 17 Μαΐου 2012
Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»                                                                                
 
Μετά τις εκλογές της 6 Μάη, υπάρχει έξαρση φασιστικής και ρατσιστικής βίας σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στην Καλλιθέα,το βράδυ της Τρίτης 8 Μαΐου συμμορία 15 περίπου φασιστών επιτέθηκαν σε μετανάστες λίγο μετά την αναχώρησή τους από το αστυνομικό τμήμα, χτυπώντας τους με σιδερογροθιές και αλυσίδες. Τρεις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά χτυπημένοι. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Μαΐου ομάδα φασιστών επιτέθηκε με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σπίτια που διαμένουν μετανάστες, στο κέντρο της Καλλιθέας, προσπαθώντας να τα κάψει. Την Παρασκευή 11 Μαΐου μία συμμορία τριάντα περίπου φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στην πλατεία Κύπρου,στέλνοντας έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο. Το ίδιο βράδυ συνέχισαν το πογκρόμ,προκαλώντας καταστροφές σε μαγαζιά μεταναστών στην Καλλιθέα.
Η αστυνομία, αντί να προστατέψει τους μετανάστες «φρούρησε» με 4 διμοιρίες ΜΑΤ τη διαδήλωση Ελλήνων και μεταναστών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 12 Μάη και έσπευσε να συλλάβει την επόμενη μέρα (!), έναν από τους συμμετέχοντες, τον πρώην Γραμματέα του τοπικού Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, αγωνιστή Ν. Κατσίφη.
Το Σάββατο 12 Μάη, το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, μια ομάδα τραμπούκων φασιστοειδών, άγνωστων στην περιοχή, επιτέθηκε με καδρόνια στους μικροπωλητές της πλατείας φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Ευτυχώς, τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της Νέας Σμύρνης λειτούργησαν γρήγορα και οι φασίστες κυνηγήθηκαν αμέσως από εκατοντάδες άτομα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πλατεία και τα γύρω μαγαζιά.
Η ταυτότητα και οι προθέσεις των φασιστών, όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν δεν κρύβεται: Το είπαν ανοιχτά, μέρα μεσημέρι σε συνάδελφισσα μέλος του Συλλόγου μας, που τη Δευτέρα 7 Μάη, επόμενη μέρα των εκλογών, «τόλμησε» να αγοράσει Ριζοσπάστη από περίπτερο στην πλατεία Καλογήρων: «Κρύψε το κ…πραμα, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, θα σας σακατέψουμε, ποια δημοκρατία αύριο δε θα υπάρχει κανένας σας, δεν είδατε τα αποτελέσματα των εκλογών» και άλλα αντίστοιχου δημοκρατικού περιεχομένου σχόλια, από τουλάχιστον δύο άγνωστα άτομα, τα οποία της επιτέθηκαν φραστικά, μέρα μεσημέρι, με απίστευτα προκλητικό τρόπο!
Δε μένουμε απαθείς. Δε μας τρομάζουν. Δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: