Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με τους εποχούμενους Χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με τους εποχούμενους Χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά
Το ακραίο φασιστικό της πρόσωπο αποκάλυψε για άλλη μία φορά η «Χρυσή Αυγή», προκαλώντας με μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Στο στόχαστρο των μελών της οργάνωσης δεν βρέθηκαν αυτήν τη φορά μόνο μετανάστες και φοιτητές, αλλά και απεργοί δημοσιογράφοι.
Προχθές το μεσημέρι μηχανοκίνητη πομπή της «Χρυσής Αυγής», που από το πρωί έκανε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών, πέρασε μπροστά από τη συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων, στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί οι μάσκες έπεσαν και οι Χρυσαυγίτες άρχισαν να προκαλούν τους παρευρισκομένους με χυδαίες βρισιές, μούντζες, άσεμνες χειρονομίες, αλλά και ναζιστικούς χαιρετισμούς, που απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό...
Οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών δεν σταμάτησαν σ' αυτό το σημείο. Την ίδια ημέρα, η περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ μετατράπηκε για άλλη μία φορά σε πεδίο μάχης. Τα αίματα στην Πατησίων άναψαν όταν εμφανίστηκε μπροστά από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου η μοτο-πορεία με τις κιτρινόμαυρες σημαίες. Οι Χρυσαυγίτες συνεπλάκησαν με φοιτητές και μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Ο πετροπόλεμος γενικεύτηκε με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγη ώρα η οδός Πατησίων και να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να απομακρυνθούν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και να επανέλθει η ηρεμία. Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.
Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ κατήγγειλαν την ανοχή της αστυνομίας στο περιστατικό, ενώ θύμιζαν τη ρατσιστική επίθεση με κατσαβίδι σε μετανάστη έξω από τη σχολή πριν από μία εβδομάδα.
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει επίσης βίντεο με άλλο περιστατικό στην πλ. Κυψέλης, όπου ο υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζει έντονα σε αστυνομικούς και χτυπά μαινόμενος μπροστά τους σταθμευμένο αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δικυκλιστές της «Χρυσής Αυγής».
Η οργάνωση υποστήριξε πως το αυτοκίνητο δεν υπέστη ζημιά και ότι ανήκε σε μέλος της «Χρυσής Αυγής»... Καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο για πογκρόμ επιθέσεων από κρανοφόρους με ελληνικές σημαίες εναντίον μεταναστών και Τσιγγάνων το βράδυ του Σαββάτου στο Θησείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: