Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ
 
Ψήφισμα. Τη δημόσια τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μπουτάρης στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την επανέλαβε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ψήφισμα που ενέκρινε το Σώμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη, πόλη που έχει μαρτυρήσει από τη ναζιστική θηριωδία με την εξόντωση δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, δεν μπορεί να επικροτήσει και να αποδεχτεί ότι στην ελληνική Βουλή θα εκφράζονται από αντιπροσώπους του λαού απόψεις και θέσεις που τυχόν έχουν σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία και τις απάνθρωπες πρακτικές της». Πάντως, το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που είχαν προτείνει άλλο κείμενο, ενώ «λευκό» ψήφισαν οι σύμβουλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουτάρη, αλλά και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα. «Είμαστε ένα ελληνικό εθνικιστικό κίνημα και οποιαδήποτε άλλη αναφορά θα θεωρείται συκοφαντική και θα απαντάται με αγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Πλήγμα για την ελληνική δημοκρατία χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. «Θεωρούμε ότι την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού, η ελληνική δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Εχουμε όλοι καθήκον να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Πάντως εκτιμάται ότι προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους Ελληνες Εβραίους, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή στόχος της Χρυσής Αυγής είναι οι μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: