Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Αναδημοσίευση  από www.tvxs.gr

Αναβολή για την Τρίτη 22 Μαΐου πήρε η δίκη του συνδικαλιστή οικοδόμου Νίκου Κατσίφη, καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκαν και ο συνδικαλιστής αφέθηκε ελεύθερος. Ο Νίκος Κατσίφης συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόσπασης κρατουμένου και της αντίστασης κατά της αρχής. 
Ο ίδιος μαζί με μία ομάδα διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα το Σάββατο, αντέδρασε στην σύλληψη ενός μετανάστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πως δεν είχαν πρόθεση να τον συλλάβουν αλλά «ήθελαν να τον προστατέψουν».
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές, μετανάστες και Έλληνες, δέχτηκαν επίθεση από μία ομάδα «τραμπούκων», όπως καταγγέλλει η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», οι οποίοι «πλησίαζαν επανειλημμένως με μηχανάκια, έβριζαν και έφτυναν τους μετανάστες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση».
Προκλήθηκε ένταση και παρέμβαση της αστυνομίας. Εντύπωση προκαλεί ότι η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της συγκέντρωσης έξω από το σπίτι του.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρέθηκαν 150 άνθρωποι, κάτοικοι της Καλλιθέας, συνάδελφοι του Νίκου και μέλη των φορέων που καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Καλλιθέας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Κατσίφη και ζητώντας την παύση της δίωξής του.

Σημειώνεται ότι η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία της Καλλιθέας, καλεί σε σύσκεψη τοπικούς φορείς, συνδικάτα, αντιρατσιστικές αντιφασιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, καθώς και συλλογικότητες αντίστασης, την Τετάρτη 16/5 στις 7:30 στην Καλλιθέα, προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα συμπαράστασης και δημοσιοποίησης της πρωτόγνωρης αστυνομικής μεθόδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: