Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΠΗΡΑΝ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ...

Αναδημοσίευση από www.in.gr

«Επιδρομή» μελών της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα της Αττικής κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάνοντας λόγο για προπηλακισμούς εναντίον εκπροσώπων και ψηφοφόρων της Αριστεράς, σε κάποια περίπτωση μάλιστα με την «αγαστή συνεργασία της αστυνομίας».
«Από νωρίς το πρωί, ομάδα 30 μελών της ναζιστικής οργάνωσης "περιοδεύει" στα εκλογικά τμήματα, με το πρόσχημα της "εποπτείας", και εκτοξεύει απειλές και προπηλακισμούς ενάντια στα κόμματα της Αριστεράς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
«Νωρίς το πρωί εισέβαλλαν στο 6ο -8ο Λύκειο Περιστερίου. Έκαναν πορεία μέσα στο εκλογικό κέντρο με επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν, καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν».
»Στο 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης η ίδια συμμορία ακολούθησε την ίδια τακτική βρίζοντας και απειλώντας. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και σε εκλογικά κέντρα των σχολείων της Γκράβας, στα Λιόσια, στο Ν. Ψυχικό, ενώ στην πλατεία Αττικής φωτογράφισαν μέλη αριστερών παρατάξεων».
»Στο 1ο λύκειο Χολαργού παρήλασαν, κρατώντας κάμερες και καταγράφοντας με κάμερες τα κατορθώματά τους σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, την οποία κάλεσαν για να αδειάσει τραπεζάκια από προεκλογικό υλικό».
«"Θα τα πούμε το βράδυ", "θα δείτε τι θα πάθετε", φραστικές επιθέσεις ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου ενάντια στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, ήταν το κοινό χαρακτηριστικό σε κάθε εκλογικό τμήμα που "επισκέφτηκαν".
«Περιμένουμε την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχουν ενημερωθεί από το πρωί για τα συμβάντα» τονίζει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: