Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ....

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά τη διάρκεια «επιχείρησης σκούπα» της αστυνομίας για το παρεμπόριο. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πατησίων. Ο φακός κατέγραψε άτομα με πολιτική περιβολή ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις. Η ΕΛ.ΑΣ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή, ορισμένοι εξ αυτών μπήκαν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων συνέλαβαν και έναν Ινδό καθηγητή οικονομικών σε πανεπιστήμιο της Ινδίας, τον Shailendra Kumar Rai, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή.
Μάταια ο Shailendra Kumar Rai επιχείρησε να εξηγήσει την ιδιότητά του στους αστυνομικούς, για τους οποίους το χρώμα του καθηγητή ήταν αρκετό ώστε να συλληφθεί. Μετά από παρέμβαση των πρυτανικών αρχών ο Shailendra Kumar Rai αφέθηκε ελεύθερος.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ανθρωποκυνηγητό εναντίον των μεταναστών σημειώθηκε και χτες, με ορισμένους να καταγγέλλουν πως μέλη της Χρυσής Αυγής εισήλθαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: