Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΑΜ

Αναδημοσίευση από την Κυπριακή εφημερίδα "Χαραυγή"
 
Την αποκάλυψη της «Χ» για την έρευνα εντός της Εθνικής Φρουράς για την παράνομη εκπαίδευση ΕΛΑΜιτών στη χρήση όπλων από αξιωματικό επιβεβαίωσε και επίσημα το Υπουργείο Αμυνας, ενώ την ίδια ώρα το ακροδεξιό ΕΛΑΜ επιχειρώντας δήθεν να διαψεύσει, απειλεί με νομική προσφυγή κατά της «Χ».
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, «εξετάζεται περιστατικό κατά το οποίο στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, κάτω από άγνωστες συνθήκες, την 11η Μαΐου 2012 κάλεσε για εκτέλεση βολής τυφεκίου μη εξουσιοδοτημένο άτομο χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία». «Οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, ο εν λόγω αξιωματικός που φαίνεται να είναι και ο ίδιος μέλος του ΕΛΑΜ, πιάστηκε επʼ αυτοφώρω την ώρα που εκπαίδευε σε πεδίο βολής ΕΛΑΜίτη. Υστερα από οδηγίες του αρχηγού του ΓΕΕΦ συνελήφθη αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε στρατόπεδο λίγο έξω από τη Λευκωσία και ξεκίνησε έρευνα από το ΓΕΕΦ. Ο εν λόγω αξιωματικός ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, φέρεται να έχει βαθμό ανθυπίλαρχου, έχει βεβαρημένο φάκελο καθότι συνελήφθη επανειλημμένα από την Αστυνομία για διάφορες ποινικές υποθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν για εκδίκαση στο δικαστήριο.
Η ίδια η ακροδεξιά φασιστική οργάνωση επιχείρησε χθες με ανακοίνωσή της να διαψεύσει το έγκυρο δημοσίευμα της «Χ» ως δήθεν «συκοφαντικό». Το ΕΛΑΜ ισχυρίζεται ότι είναι «πολιτικό κόμμα» και «δεν αναπτύσσει παραστρατιωτική δράση». Παρά την επιβεβαίωση της αποκάλυψης της «Χ» από το Υπουργείο Αμυνας, η ακροδεξιά οργάνωση επιμένει να αναφέρεται σε «ευφάνταστο δημοσίευμα» και ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες μας «δεν έχουν καμία βάση και βρίθουν αναληθειών». Το ΕΛΑΜ ζητά δε δημόσια διάψευση από το Υπουργείο Αμυνας και την Εθνική Φρουρά, ενώ απειλεί ότι «εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της «Χαραυγής» και της Ανδρούλας Γκιούρωφ»…
.......................................................................................................
Υπενθυμίζουμε πως το Κυπριακή ΕΛΑΜ είναι η αδελφή οργάνωση της εν Ελλάδι Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: