Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ

Από περιέργεια έως παγωμάρα προκάλεσε σε παλιούς και νέους βουλευτές, δημοσιογράφους και ευρισκόμενους στα θεωρεία, η είσοδος των νεοεκλεγέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπήκαν όλοι μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας. Πρώτος έφτασε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά της συζύγου, ο οποίος περίμενε τους βουλευτές στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.
Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, προχώρησαν προς την πλαϊνή είσοδο του Κοινοβουλίου, όπου ο εκπρόσωπος του κόμματος και εκλεγμένος βουλευτής κ. Κασιδιάρης άρχισε να διαβάζει από χαρτί τα ονόματά τους και ένας - ένας έμπαιναν στην αίθουσα, σχεδόν σε σχηματισμό.
Υστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής.
Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.
Πάγωσαν με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρέμειναν μάλλον απομονωμένοι, καθώς εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα, επαφή με τον κο Μιχαλολιάκο επεδίωξε μονάχα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υπήρξε εξάλλου διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, τσιμπώντας του και το μάγουλο...
Την ώρα που ο κ. Μιχαλολιάκος περίμενε μπροστά στο περιστύλιο τους βουλευτές, στη Βουλή έφτασε η Αλέκα Παπαρήγα με τους συνεργάτες της, η οποία επέλεξε να κατευθυνθεί στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου ανεβαίνοντας τη ράμπα και όχι τα σκαλιά, όπως κάνουν όλοι, σε μία εμφανή προσπάθεια να μην συμπέσει η είσοδός της με αυτή του κ. Μιχαλολιάκου.
Πάγωσαν με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Κατα την τελετή και καθώς όταν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι, ο προεδρεύων Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Πάντω, η πιο καλτ φυσιογνωμία που ίσως έχει καθήσει ποτέ στα ελληνικά κοινοβουλευτικά έδρανα είναι ο Κ. Μπαρμπαρούσης.
Είναι λάτρης των μηχανών τσόπερ, παντρεμένος με Μεξικάνα, και η εμφάνισή του ήταν το κυριότερο πλεονέκτημα για την εκλογή του αφού η πλούσια κόμη και ο παχύς μύσταξ περιβάλλονταν στα διαφημιστικά φυλλάδιά του με δάφνινα στεφάνια ώστε να... παραπέμπει σε ήρωα του '21. Στα μέρη του άλλωστε τον φωνάζουν, υποστηρίζει, «Καραϊσκάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: