Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΑ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

Αναδημοσίευση από το www.in.gr

Σύσκεψη στο δημαρχείο της Πάτρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιείται το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θέματος. Για το ίδιο ζήτημα θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο.
Η Αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν νέων επεισοδίων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι δυνάμεις της.
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από τις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής- Πατραϊκής», ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις συμπλοκές.
Στο εργοστάσιο βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και οι οποίοι προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πλοίο για να φύγουν στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς και σε ένα περιπολικό και δύο μοτοσικλέτες.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία «στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, κυρίως μέλη της Χρυσής Αυγής».
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της καταγγέλλει την αστυνομία και τα ΜΑΤ ότι αντί να εφαρμόσει τον νόμο και να απομακρύνει τους μετανάστες επιτίθεται με χημικά στους Πατρινούς και προχωρεί σε συλλήψεις των κατοίκων και μελών της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: