Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Το θέμα της δίκης των 39 ανδρών του Λιμενικού Σώματος το 2011 καθώς και των ρατσιστικών συνθημάτων που αυτοί φώναξαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010 ανακινείται από τους Οικολόγους Πράσινους. Ο στρατηγός Φ. Φραγκούλης, που τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, είχε υπερασπιστεί τους άνδρες των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού που είχαν φωνάξει τα συνθήματα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους τονίζοντας ότι ο νυν υπουργός έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Ρεπορτάζ: Κατρίν Αλαμάνου
Στο δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων την Παρασκευή 18 Μαΐου, με τίτλο «Υιοθετεί τα ρατσιστικά συνθήματα ο νέος Υ.ΕΘ.Α;», αναφέρεται: Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες. Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας;
Η δίκη των ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού -οι οποίοι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010, είχαν φωνάξει τα συνθήματα «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρμα απ’ αυτούς»- έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2011. Στις 20 Δεκεμβρίου το δικαστήριο έκρινε ότι παραβίασαν τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979. Ωστόσο υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσε και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, σήμερα υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σημειώνεται επίσης ότι το δικαστήριο είχε απορρίψει και αίτημα του παριστάμενου βουλευτή Πάνου Καμμένου να καταθέσει.
Μάλιστα, η ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» είχε γράψει στις 20 Δεκεμβρίου του 2011 ότι ο Φ. Φραγκούλης ως μάρτυρας υπεράσπισης «αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο." [sic]».
Στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή παρίσταντο ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος ήταν και ο αρχικός μηνυτής, και ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης. Σημειώνεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου του 2011 εκτοξεύθηκαν στο δικαστήριο ύβρεις και απειλές εναντίον τους. Στη συνέχεια έγινε βίαιη επίθεση την ώρα της κατάθεσης του Π. Δημητρά μπροστά στην έδρα. Ο Π. Δημητράς χτυπήθηκε με γροθιά στο κεφάλι και ο Θ. Τάρτης μόλις απέφυγε τη γροθιά του επιτιθέμενου. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κατάθεση του Π. Δημητρά και ταυτόχρονα η δίκη. Δεν επιβλήθηκε καμιά κύρωση κατά των δραστών των ενεργειών αυτών. Οι φωνασκούντες συνθήματα, επώνυμα στελέχη της Χρυσής Αυγής, απλώς απομακρύνθηκαν από την αίθουσα, όπως ανέφερε το ΕΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: