Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου διέταξε την άμεση απέλαση των 25.000 λεγόμενων παράνομων μεταναστών μετά τις διαδηλώσεις μίσους που στοχεύουν τους Αφρικανούς μετανάστες στο Τελ Αβίβ.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Νετανιάχου διέταξε τους υπουργούς να επισπεύσουν τις προσπάθειές τους να απελάσουν μετανάστες από τη Νότιο Σουδάν, την Ακτή του Ελεφαντοστού, Γκάνα και την Αιθιοπία.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να απελάσει τους μετανάστες από την Ερυθραία και το Σουδάν οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει λόγο διώξεων τις πατρίδες τους, καθώς το Ισραήλ έχει υπογράψει τη Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες που απαγορεύει τον επαναπατρισμό σε τέτοιες συνθήκες.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να επιταχύνει την κατασκευή ενός κέντρου κράτησης στην έρημο Νεγκέβ για να «φιλοξενήσει» τους πρόσφυγες που δεν μπορούν να απελαθούν.
Το Τελ Αβίβ έζησε βίαιες διαδηλώσεις την εβδομάδα που πέρασε, με την ακροδεξιά να δηλητηριάζει την καθημερινή ζωή βαλόντας κατά της μετανάστευσης και με αποτέλεσμα πολλά σπίτια Αφρικανών μεταναστών στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ έχουν υποστεί εμπρηστικές επιθέσεις.
Την Κυριακή, το μέλος της Κνεσέτ Aryeh Eldad προκάλεσε αντιδράσεις σε μια δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πλευρά του συνοριακού φράχτη που βρίσκετε κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων του Ισραήλ ότι όποιος δει μετανάστες που προσπαθούν να παραβιάσουν την περίφραξη πρέπει να πυροβολήσει εναντίον τους.
Από τις 1.500 αιτήσεις για άσυλο που κατατέθηκαν στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ του 2009 και του 2011, δύο μόνο έγιναν δεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: