Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναδημοσίευση από το το ΕΘΝΟΣ

Επιδρομές μίσους σε χώρους εργασίας όπου απασχολούνται μετανάστες πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα μέλη της Χρυσής Αυγής. Εξαπολύοντας απειλές για την «επόμενη μέρα» των εκλογών, οι ακροδεξιοί έχουν ήδη «επισκεφτεί» βιοτεχνίες της Εύβοιας, εργοστάσια της Στερεάς Ελλάδας και λαϊκές αγορές της Αττικής, προειδοποιώντας τους αλλοδαπούς εργαζόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες ότι «δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα» σε περίπτωση που η συνεργασία τους συνεχιστεί. Μετά τον τομέα της ασφάλειας, τα «λεβεντόπαιδα» του Νίκου Μιχαλολιάκου αναλαμβάνουν τώρα και ρόλο... επιθεωρητή εργασίας.
Τα μέλη της οργάνωσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζει τις ελληνικές οικογένειες και υπόσχονται δουλειές!
Με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, οι τοπικοί πυρήνες καλούν τα μέλη τους να καταγγέλλουν βιομηχανικές μονάδες και ξενοδοχεία που απασχολούν -ακόμη και νόμιμα- αλλοδαπούς, ώστε να τους απολύσουν για να προσληφθούν Ελληνες, ενώ την ίδια στιγμή κηρύττουν μποϊκοτάζ σε όσες επιχειρήσεις απασχολούν μετανάστες.
Με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της ΧΑ, οι τοπικοί πυρήνες καλούν τα μέλη τους να καταγγέλλουν επιχειρηματίες που απασχολούν αλλοδαπούς, ενώ την ίδια στιγμή κηρύττουν μποϊκοτάζ σε όσες επιχειρήσεις απ
Φόβος
Οι νέες «εξαγγελίες» της οργάνωσης έχουν ήδη αρχίσει να βρίσκουν έδαφος ανάμεσα σε επιχειρηματίες που, φοβούμενοι τα χειρότερα, είτε «κρύβουν» τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να χάσουν είτε τους απολύουν για να μην αποτελέσουν στόχο οι ίδιοι και οι εταιρείες τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που έχει αναρτήσει η τοπική οργάνωση Εύβοιας-Βοιωτίας, αλλά και Δωδεκανήσου, αναφέρεται ότι «οι μεγάλες βιομηχανικές και ξενοδοχειακές μονάδες ''τσιμπούσαν'' επιδοτήσεις, υποτίθεται για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τις ελληνικές οικογένειες και, αντ' αυτού, απολύουν Ελληνες και απασχολούν παράνομους μετανάστες. Καλούμε τους Ελληνες, που γνωρίζουν αποδεδειγμένα τέτοιες παρανομίες στους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 69... και να καταγγείλουν τις επιχειρήσεις που παρανομούν. Οι καταγγελίες μπορούν να είναι ανώνυμες και με απόκρυψη αριθμού. Την ευθύνη της καταγγελίας την αναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή».
Η ανακοίνωση
Υποτίθεται ότι η ανακοίνωση αναφέρεται στη «μαύρη εργασία» και πως η δράση των μελών της φιλοφασιστικής οργάνωσης θα αφορά περιπτώσεις «υποαμειβόμενων, μαθητευόμενων, κυρίως αλλοδαπών, πέραν της νόμιμης ποσόστωσης του 17%, με αποτέλεσμα οι Ελληνες οικογενειάρχες να μένουν άνεργοι...». Ωστόσο, τα πογκρόμ έχουν αρχίσει και σε βάρος επιχειρήσεων που απασχολούν νόμιμα αλλοδαπούς εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το χτύπημα σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, αλλά και το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Β' Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, λίγες μέρες μετά ότι «οι Αιγύπτιοι μετανάστες στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή». Τέτοιο... λογαριασμό απαιτούν και από εργαζόμενους σε χωράφια, σε φυτώρια, σε πάγκους λαϊκής αλλά και όπου τύχει εργαζόμενος μετανάστης να πέσει στον δρόμο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες σε βενζινάδικο στην Παιανία, στο οποίο δούλευε νόμιμα Πακιστανός υπήκοος. Χρυσαυγίτες πήγαν στο μαγαζί, τον χτύπησαν βίαια, εκφόβισαν τη γυναίκα του και έσπασαν ακόμη και τα ποδηλατάκια των παιδιών τους που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο πρατήριο. Η απειλή που εξαπέλυσαν ήταν ότι «δεν θέλουμε να σε ξαναδούμε να δουλεύεις εδώ»...
Οι μαυροφορεμένοι «εκδικητές» στήνουν καρτέρι σε μετρό και ηλεκτρικό
Καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής» αναφέρουν ότι καθημερινά, σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, μαυροφορεμένοι στήνουν «καρτέρι» σε εργαζόμενους μετανάστες. Τους σταματούν και, αφού τους παίρνουν όσα χρήματα έχουν πάνω τους, τους επιτίθενται και τους σκίζουν τα χαρτιά τους! Τα περιστατικά είναι ήδη αρκετά, αλλά οι αλλοδαποί φοβούνται να τα καταγγείλουν στην αστυνομία. Πάντως, μέχρι στιγμής, οι... «αγαθοεργίες» των πρωτοπαλίκαρων δεν φαίνεται να τους «βγαίνουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιχείρηση στη Λαμία, η πίεση των χρυσαυγιτών ήταν τόσο έντονη, που ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να απολύσει κάποιους από τους μετανάστες που απασχολούσε. Η αγγελία που δημοσίευσε για εξεύρεση νέων υπαλλήλων, Ελλήνων αυτή τη φορά, δεν... ευοδώθηκε, αφού κανείς δεν προσφέρθηκε για το είδος της εργασίας.
Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο επιχειρηματίας προσέλαβε ξανά τους μετανάστες που είχε αναγκαστεί να απολύσει... Εκτός όμως από τα πογκρόμ, οι χρυσαυγίτες καλούν τους ομοϊδεάτες και σε μποϊκοτάζ όσων καταστημάτων απασχολούν αλλοδαπούς. «Σας φέρνουν παραγγελία από την πιτσαρία ή την ψησταριά και ο μεταφορέας (ντιλιβεράς) είναι αλλοδαπός; Μην παίρνετε την παραγγελία, διώξτε τον και πείτε του τον λόγο. Πηγαίνετε σε βενζινάδικο να βάλετε βενζίνη και βλέπετε αλλοδαπό (συνήθως πακιστανοαφγανούς); Μη βάζετε βενζίνη. Πηγαίνετε στη λαϊκή αγορά και στον πάγκο βρίσκεται αλλοδαπός; Μην αγοράζετε, πηγαίνετε σε άλλον πάγκο που υπάρχουν μόνο Ελληνες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Για να λάβουν την... πληρωμένη απάντηση από σχολιαστές: «Οταν θέλαμε τους μετανάστες να μας κάνουν τις δουλειές γιατί εμείς την είχαμε δει αφεντικά ήταν ωραία; Οταν εμείς σνομπάραμε δουλειές γιατί είχαμε ψηλά τη μύτη ποιος θα πήγαινε να δουλέψει σε βενζινάδικο, ντιλιβεράς, οικοδομή; Κι ακόμη και τώρα, σιγά μη θέλει κανένας να πάει...», σημειώνει ένας από αυτούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η
Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι οργάνωση είναι εκλεγμένο κόμμα. Πρώτα λοιπόν ο Έλληνας και ότι πετισέψει για τους νόμιμους μετανάστες. Η Ελλάδα δεν αντέχει να θρέψει ούτε τα παιδιά της, οι αλλοδαποί ας πάνε αλλού