Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Αίτηση για άδεια οπλοφορίας κατέθεσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος την Τρίτη βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του κι έναν ιερέα.
Ο κ. Κασιδιάρης κατευθύνθηκε στον έκτο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε καταθέσει αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Τώρα που επανεξελέγη πήγε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησής, έτσι ώστε να φέρει νόμιμα το όπλο του.
Σύμφωνα με το νόμο, για την έκδοση της σχετικής άδειας αποφαίνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, οποίος έχει την ευχέρεια να αρνηθεί την έκδοση της άδειας, ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, αυτός που ζητά άδεια οπλοφορίας πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Κασιδιάρης έχει ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι εκκρεμούν ορισμένες δίκες εις βάρος του.
Εάν ο εισαγγελέας αρνηθεί να του χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας, η σχετική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να χορηγήσει σε αυτόν που ζητάει την άδεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταθέσει ανάλογη αίτηση για άδεια οπλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: