Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΒΟΓΓΗΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαδικτυακό πόλεμο πυροδότησε το βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Το βίντεο του επεισοδίου ανέβηκε στο Διαδίκτυο ελάχιστα λεπτά αφότου συνέβη και μονοπώλησε σχεδόν τον διαδικτυακό διάλογο. Στην πλειονότητά τους τα σχόλια των χρηστών ήταν καυστικά και καταδίκαζαν τη βιαιοπραγία του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, δεν έλειψαν ωστόσο κι εκείνα που επιδοκίμαζαν τη συμπεριφορά του. Ο διαδικτυακός πόλεμος, όμως, είχε ως αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι για περίπου μία ώρα να «πέσει» η σελίδα της Χρυσής Αυγής, ενώ απενεργοποιήθηκε και «εξαφανίστηκε» από το facebook και η προσωπική σελίδα του Κασιδιάρη. Σε αυτή τη σελίδα όμως είχαν προλάβει έως τις τέσσερις το απόγευμα περίπου 700 άτομα να ανεβάσουν επιδοκιμαστικά σχόλια για τις βιαιοπραγίες του 32χρονου υποψήφιου βουλευτή. Το ρεσιτάλ συγχαρητηρίων εμπεριείχε τις φράσεις «καλά της έκανες», «να αγιάσει το χέρι σου», αλλά και προτροπές για την επανάληψη της βιαιότητάς τους και προς άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Στην πλειονότητά τους οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασαν με αιχμηρό τρόπο τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη στο στούντιο του Ant1. Το περιεχόμενο των σχολίων ήταν «τελικά μας έπεισαν οι χρυσαυγίτες ότι είναι δημοκρατικό κόμμα» ή «Λιάνα, μη μασάς με τον φασίστα» ή «αυτός θέλει ψυχίατρο, δεν είναι καλά». Δεν έλειψαν τα σχόλια, πάντως, που επεσήμαιναν ότι ο Κασιδιάρης δεν είχε συλληφθεί παρά την εισαγγελική εντολή, ενώ χιλιάδες άλλα σχολίαζαν με αρκετή δόση πικρού χιούμορ τα όσα συνέβησαν. Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια:
«Οχι, Κασιδιάρη, δεν βρισκόσουν σε νόμιμη άμυνα. Βρισκόσουν, ως συνήθως, σε παράνομη επίθεση».
«Ο μόνος που μπορεί να δείρει τον Κασιδιάρη και τον Τσακ Νόρις μαζί είναι ο Απόστολος Γκλέτσος».
«Χαστούκια ο Κασιδιάρης; Πέφτω από τα σύννεφα. Και φαινόταν τόσο καλό παιδί».
«Ο Κασιδιάρης είναι εκπρόσωπος Χτύπου της Χρυσής Αυγής».
«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η TV δεν τον αφήνει».
Οι ιντερνετικές όμως συζητήσεις δεν σταμάτησαν, αφού οι χρήστες στο twitter σχολίαζαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τα χαστούκια και τις γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος των twits είναι τόσο μεγάλος, ώστε οι λέξεις-κλειδιά «Κασιδιάρης» και «Κανέλλη» είχαν για πολλές ώρες την πρωτιά στα σχόλια των χρηστών παγκοσμίως.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η Χρυσή Αυγή, όμως, αντέδρασε με ανακοίνωσή της στην επίθεση με στόχο την ιστοσελίδα της, την οποία μάλιστα απέδωσε σε... παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν αναλάβει τον ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον της. «Την ώρα που χιλιάδες επισκεπτών ήθελαν να μάθουν και τη μη συστημική άποψη περί των ζητημάτων, κάποιοι μισθοφόροι του συστήματος ξεκίνησαν επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας μας».