Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥ ΕΣΡ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.... ΝΤΡΟΠΗ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΣΡ αποδεικνύοντας πως η τυπολατρία των γραφειοκρατών που ζούν μακριά από την κοινωνία δεν είναι απλά απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Στην περίπτωση του Η.Κασιδίαρη και της Χρυσής Αυγής, το ΕΣΡ καταλήγει στην υπόθαλψη εγκληματιών και κοινών τραμπούκων. Και είμαστε σίγουροι πως στην εποχή του Χίτλερ θα του πρόσφεραν αφειδώς χρόνο για να περιγράφει πόσο άνετοι ήταν οι ...θάλαμοι αερίων.
................................................................................................................................................

Με τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ασχολήθηκε σήμερα και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ι. Λασκαρίδης ενημέρωσε την ολομέλεια για το περιστατικό και ότι έκτοτε τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημέρωσαν τοΕΣΡ ότι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων αρνούνται να συμμετάσχουνσε αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όταν σε αυτές συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Η Ολομέλεια μετά από συζήτηση κατέληξε στα εξής:
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει την νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές.
Κατά το άρθρο 3 της υπ’ αρ. 11895/2012 αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, η ΕΡΤ και οι ενημερωτικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να οργανώσουν τρεις τουλάχιστον αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μετά την ανακήρυξή των από τον Άρειο Πάγο.
Δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων. Επομένως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί
αποκλεισμός από την συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών εκπληρώνεται διά της οργανώσεως των συζητήσεων και της κλήσεως των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως ή μη αυτών. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: