Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΚ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στις 9 μμ, σε μέλη του ΣΕΚ και της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό στην πλατεία Αττικής. Δεν προέκυψαν τραυματισμοί, καθώς τα θύματα της επίθεσης κατάφεραν να εισέλθουν στο σταθμό του μετρό και να αναμειχθούν με τον κόσμο. Στη συνέχεια κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση για την επίθεση. Οι τελευταίοι πραγματοποιούσαν εκδήλωση στη Λέσχη Εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 15ης Ιανουαρίου, τις απεργιακές κινητοποιήσεις κ.ο.κ. Η ομάδα των Χρυσαυγιτών που ήταν μαζεμένη στην πλατεία και είχε ανάψει φωτιά, επιχειρώντας να διαλύσει το παρευρισκόμενο πλήθος, του επιτέθηκε με ξύλα, ρόπαλα και σίδερα. Στη συμπλοκή, η οποία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, παρενέβησαν εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ, απαιτώντας από τους Χρυσαυγίτες να σταματήσουν, ενώ εμφανίστηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως σημειώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, επικεφαλής της επίθεσης ήταν «γνωστή» γυναίκα που δραστηριοποιείται στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, «με το ψευδεπίγραφο όνομα “Επιτροπή Κατοίκων” και εμφανίζεται σε όλα τα διαγγέλματα και στα κανάλια, ακόμη και στην ΕΤ1». Η εν λόγω γυναίκα κραύγαζε «έξω οι αριστεροί» και «δε θα αφήσουμε τους αριστερούς να κάνουνε εδώ ό,τι θέλουνε». «Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα» υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντίνου. «Είναι μία πλατεία την οποία προφανώς το υπουργείο προστασίας του Πολίτη την έχει εκχωρήσει στη Χρυσή Αυγή, στους φασίστες και συνεργάζονται για την αστυνόμευση της περιοχής. Είναι μία ομάδα η οποία παρέμεινε επί 2-2,5 ώρες στο συγκεκριμένο χώρο, τον φυλάει... Άρα υπάρχει ένα ζήτημα. Θα συλλάβουνε ποτέ αυτή τη γνωστή η οποία οργανώνει επιθέσεις; Ή της έχουνε δώσει πλήρη κάλυψη;»

Ο κ. Κωνσταντίνου ζητά από το σωματείο εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις και να απαιτήσει να φύγει η ακροδεξιά ομάδα της Χρυσής Αυγής που λειτουργεί κάτω από το μανδύα της «Επιτροπής Κατοίκων» και η οποία, όντας εγκατεστημένη στην Πλατεία Αττικής, καθημερινά εξορμά κατά των αριστερών και κατά των μεταναστών. Σχολιάζοντας την πολιτική του δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Κωνσταντίνου επισημαίνει τις ψηφοφορίες που έχει κάνει καθώς και την πρότασή του να μπει η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και διερωτάται αν «ταυτόχρονα έχει κάνει συμφωνία που επιτρέπει σ’ αυτές τις φασιστικές συμμορίες να επιτίθενται στην Αριστερά και να ελέγχουνε ολόκληρες περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: