Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Με ναζιστικούς χαιρετισμούς και συνθήματα κατά των μεταναστών επέλεξαν να προκαλέσουν εκ νέου μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά, το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της 6ης Κοινοτικής Ενότητας του δήμου Αθηναίων.

Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, είχε, επίσης, απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών, προκαλώντας την αντίδραση του Γ. Καμίνη και των δημοτικών συμβούλων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», τέθηκε το θέμα του Αγ. Παντελεήμονα με αφορμή τα γεγονότα του προηγούμενου Σαββάτου και ζητήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση «για τη ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά των ακροδεξιών που δημιουργούν άβατα σε πλατείες του διαμερίσματος».

Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής άρχισε να βρίζει τους μετανάστες και αποχώρησε μαζί με τους έξι συνοδούς του, χαιρετώντας ναζιστικά και φωνάζοντας συνθήματα.

Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» ζήτησαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, ωστόσο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρόεδρος περιορίστηκε στην ανάγνωση της ανακοίνωσης του δημάρχου. Ωστόσο, ύστερα από πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: