Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ" ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσίευση από το www.athens.indymedia.org

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Θήβα η δημοσίευση φωτογραφιών του Νικόλαου Τούτουζα (υποψηφίου δημάρχου με το Λα.Ο.Σ. στις πρόσφατες εκλογές και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λα.Ο.Σ. Βοιωτίας), στις οποίες εμφανίζεται να κρατά σιδηρολοστό δίπλα σε μέλη της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο ίδιος δηλώνει πως βρέθηκε στην περιοχή «για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων».

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν μετά τα επεισόδια του Σαββάτου στον Αγ.Παντελεήμονα, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής απέτρεψαν τη διεξαγωγή αντιρατσιστικής συναυλίας, μη επιτρέποντας την εγκατάσταση μικροφωνικής. Σε δύο από τις φωτογραφίες αυτές απεικονίζεται ο κ. Τουτούζας, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το συνδυασμό «Η Θήβα στην κορυφή της Πυραμίδας», να κρατά σιδερολοστό και κράνος, βρισκόμενος μεταξύ μιας ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής, παρατεταγμένης απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και τις επίμαχες φωτογραφίες, ο κ. Τουτούζας σημείωσε πως βρέθηκε στην περιοχή για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους. Εξήγησε πως ο ίδιος δεν τις έχει δει, αλλά έχει ενημερωθεί σχετικά. Σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας, ο ανέφερε πως επρόκειτο για «επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, εμείς δεν κάναμε τίποτα, απλώς συμπαρασταθήκαμε στο αίτημά τους».

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα από την τοπική ιστοσελίδα exeisminima.gr, η οποία πήρε τις φωτογραφίες από το Athens Indymedia. Παρότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λα.Ο.Σ. Βοιωτίας δεν απάντησε στο δημοσίευμα του exeisminima.gr, απέστειλε μια άλλη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα, την οποία υπογράφει με το όνομά του και στην οποία κάνει λόγο για «σοκ στις τάξεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών» από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σχετικά με το φράχτη στον Έβρο, ισχυριζόμενος ότι «οι θέσεις του ΛΑΟΣ συμβαδίζουν με την λογική αλλά και με την γνώμη του 90% του Ελληνικού Λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: