Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην κατασκευή του φράχτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Έβρο, αλλά και τη γενικότερη σκλήρυνση στην μεταναστευτική πολιτική.

Η πορεία, που ξεκίνησε, στις 14.00, από τα Προπύλαια με κατεύθυνση την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην πλατεία, καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή. Τελικά, η πορεία κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, όπου και διαλύθηκε.

Σημειώνεται ότι στην πλατεία είχε προγραμματιστεί να γίνει αντιρατσιστική συναυλία, ωστόσο η παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής δεν επέτρεψε την εγκατάσταση μικροφωνικής.

Νωρίτερα, στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική από τη ρίψη χημικών. Μία γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Στην οδό Αχαρνών υπήρχαν προκηρύξεις που ανέφεραν: «Έλληνες πολίτες της Αθήνας, όχι στον αφανισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αντίδραση, Αντίσταση, Εξέγερση. Έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Ελεύθερες, ανθρώπινες, ελληνικές γειτονιές».

«Επιδίωξη μας είναι η αλληλεγγύη του λαού, διότι δικά μας είναι τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας. Αίτημά μας είναι να κλείσουν τα γραφεία των φασιστικών οργανώσεων», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου και πρόσθεσε πως «η πρόθεση μας ήταν να διαδηλώσουμε μαζικά και ειρηνικά»

«Αυτή τη στιγμή οι καλλιτέχνες έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές με βασικό αίτημα να διαλυθεί το σκοτάδι του παρακράτους που έχει σπείρει το φόβο στους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο σκηνοθέτης κ. Σκόρας, εκ μέρους της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών, σημειώνοντας ότι «ο φόβος έχει κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό στους κατοίκους, ώστε μάρτυρες σε προπηλακισμούς και καταστροφές καταστημάτων δεν δέχονται να καταθέσουν επωνύμως».

Εκπρόσωπος του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ δήλωσε ότι οι καθηγητές καταγγέλλουν την κυβέρνηση «που μας εμποδίζει να δώσουμε ένα μήνυμα φιλίας και ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: